To kontrollerte eksplosjoner etter bombealarm

Alarm på sykehus der terrormistenkt ligger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En del av sykehuset Royal Alexandra i Paisley i Skottland ble stengt av i ettermiddag, og et bombeteam ble tilkalt for å gjennomsøke sykehuset, melder Sky News. 

I ettermiddag skal det ha blitt foretatt to kontrollerte eksplosjoner på området. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har vitner hørt to smell fra området, og det er antakeligvis to ekslosjoner som politiet har gjennomført.

Det er ikke kjent hva som var foranledningen til detonasjonen. Flere ansatte ble bedt om å forlate sykehuset mens politiet utførte detonasjonen. Reuters melder også at hele sykehuset ble stengt av i en periode.

Dette er sykehuset der en av de arresterte etter angrepet på Glasgow flyplass blir holdt. Sjåføren av jeepen som krasjet inn i flyplassterminalen ligger på sykehuset med omfattende brannskader, og tilstanden betegnes som kritisk.

Politiet utførte også en kontrollert eksplosjon utenfor søndag. Da var det en bil som hadde tilknytning til angrepet mot flyplassen i Glasgow, som ble destruert.

Tidligere i dag ble to nye personer arrestert i saken. De to mennene er 25 og 28 år gamle, og antas å ikke være skotske statsborgere. Ifølge John Malcolm i Strathclyde politidistrikt, er pågripelsene et resultat av gårsdagens intensive politijakt etter terrormistenkte.

HOLDER VAKT: En politimann holder vakt utenfor sykehuset Royal Alexandra, der en av de terrormistenkte etter angrepet i Glasgow blir holdt. Nå har sikkerhetsalarmen gått på sykehuset, og bombeteam undersøker området. Foto: Ian Stewart/EPa/Scanpix
HOLDER VAKT: En politimann holder vakt utenfor sykehuset Royal Alexandra, der en av de terrormistenkte etter angrepet i Glasgow blir holdt. Nå har sikkerhetsalarmen gått på sykehuset, og bombeteam undersøker området. Foto: Ian Stewart/EPa/Scanpix Vis mer
To kontrollerte eksplosjoner etter bombealarm