To krasj på en dag

Passasjertoget fra Stockholm til Åre ble stående fast utenfor Gävle med trekkvansker. Et løslokomotiv ble sendt for å gi toget en dytt opp bakken, men kjørte inn i bakerste vogn. 13 mennesker ble sendt til sykehus. Da passasjerene ble sendt videre i et nytt tog, kolliderte det også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første ulykken skjedde like etter klokka 14 i går, ved Furuvik noen kilometer sør for Gävle nord for Stockholm. De om lag 300 passasjerene hadde stått fast på sporet i halvannen time da lokomotivet som skulle få dem videre i stedet kjørte med stor kraft inn i den siste vogna.

Slukket selv

Lokomotivet tok fyr, og folk strømmet ut. Alle overlevde, men 13 personer ble skadd.

Passasjerene slokket selv brannen med brannslokkingsapparater.

Svensk politi hadde i går flere teorier om årsaken til gårsdagens ulykke. En av teoriene var at lokføreren kunne ha fått feil informasjon om hvor toget sto, og senket hastigheten for seint. Det var også snøvær og svært dårlig sikt på ulykkesstedet, skriver Expressen.

Togtur fra helvete

Passasjerene, mange av dem skiturister på vei til Jämtlandsfjellene, ble ved 18-tida transportert videre i et nytt tog.

Nord for Söderhamn kolliderte toget med to elger og fikk totalstopp. Da Dagbladet gikk i trykken i går, satt passasjerene fremdeles fast på toget i den mørke skogen, mens de ventet på at busser skulle ta dem videre.

Da hadde togturen fra helvete vart i 14 timer...

PÅKJØRSEL: Dette lokomotivet kjørte inn i bakerste vogn i et passasjertog nær den svenske byen Gävle i går.