To kreftpasienter i tenåra fikk 20 ganger for mye cellegift

- Svært alvorlig, sier sykehuset.

ALVORLIG: Universtitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø beskriver hendelsen som alvorlig.
Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX
ALVORLIG: Universtitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø beskriver hendelsen som alvorlig. Foto: Tom Benjaminsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Torsdag ble det gitt en alt for stor mengde cellegift til to pasienter i tenåra, skriver Sykehusapoteket Nord og Universitetssykehuset Nord-Norge i en pressemelding.

Ifølge VG, som omtalte saken først skal de to pasientene ha fått tjue ganger for høy dose.

Årsaken skal ha vært svikt i rutinene ved sykehusapoteket. De betegner hendelsen som alvorlig. Ifølge VG skal de to pasientene ha vært nær ved å miste livet som følge av de høye dosene.

Ifølge kilder VG har snakket med, skulle de to ungdommene egentlig ha fått 12,5 milligram, men de skal i stedet ha fått 250 milligram tilført via ryggmargen. Legene ved barneavdelingen ved UNN skal ha fattet mistanke om at noe var galt da ungdommene ikke reagerte som forventet da de våknet.

- Det som har skjedd er svært beklagelig. Her er det snakk om en rutinesvikt som ikke skulle forekommet, sier direktør for Sykehusapoteket Nord, Espen Mælen Hauge, i en pressemelding fra Sykehusapoteket Nord og Universitetssykehuset Nord-Norge.

Ifølge pressemeldinga satte sykehuset umiddelbart i verk nødvendig behandling for å motvirke den skadelige effekten, deriblant motgift mot medkamentet.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer