To kritisk skadd etter ulykke

Tre personer er fraktet til sykehus med skader etter at en bil kjørte i vannet ved ferjeleiet i Svolvær. For to av dem, regnes tilstanden som kritisk.

I VANNET: En bil kjørte i vannet ved fergekaia i Svolvær lørdag kveld. Tre personer er reddet ut av bilen. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix
I VANNET: En bil kjørte i vannet ved fergekaia i Svolvær lørdag kveld. Tre personer er reddet ut av bilen. Foto: Trine Sivertsen/Våganavisa / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld ble Nordland politidistrikt varslet om at en bil hadde kjørt i vannet ved Svolvær ferjeleie. Omkring klokka 1 opplyser pressevakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) overfor Dagbladet at to personer betegnes som kritisk skadd.

To kritisk skadd

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 20, og meldingen gikk ut på at en bil med flere personer hadde havnet i vannet på ferjeleie i Svolvær, opplyste operasjonsleder Kjetil Kalaas.

- Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet omkring klokka 20.15 og fikk dykkere i vannet. Tre personer ble reddet ut av bilen, sa Kalaas lørdag kveld.

Alle tre involverte er bosatt i Vågan kommune, og ankom UNN Tromsø omkring 22.30 lørdag kveld.

En mann og en kvinne regnes som kritisk skadd, mens den siste kvinnen regnes som alvorlig skadd, men tilstanden hennes er stabil, opplyser UNN overfor Dagbladet.

25 meters dyp

Overfor Lofotposten opplyste innsatsleder Michael Lind at bilen hadde kjørt gjennom autovernet på stedet.

- Bilen ligger på 25 meters dyp og vil bli hentet opp seinere, sa Lind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer