To kvinner bøtelagt i Frankrike for å bruke nikab

Dommen er den første siden det franske forbudet ble innført i april.

DØMT: 32 år gamle Hind Ahmas og 36 år gamle Najate Nait Ali måtte møte i retten i Meaux, 40 kilometer øst for Paris, etter at de i mai ble pågrepet utenfor rådhuset. Her ser man Hind Ahmas som snakker med media etter at dommen falt. Foto: EPA/IAN LANGSDON/SCANPIX
DØMT: 32 år gamle Hind Ahmas og 36 år gamle Najate Nait Ali måtte møte i retten i Meaux, 40 kilometer øst for Paris, etter at de i mai ble pågrepet utenfor rådhuset. Her ser man Hind Ahmas som snakker med media etter at dommen falt. Foto: EPA/IAN LANGSDON/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

32 år gamle Hind Ahmas og 36 år gamle Najate Nait Ali måtte møte i retten i Meaux, 40 kilometer øst for Paris, etter at de i mai ble pågrepet utenfor rådhuset.

Den ene av de to fikk en bot på 120 euro og den andre en på 80 euro

Advokaten til de to kvinnene, Gilles Devers, anker dommen og planlegger å bringe den inn for den europeiske menneskerettighetsdomstolen om han ikke får medhold i det franske rettsvesenet.

- Problemet er ikke bøtene. Problemet er at disse kvinnene i virkeligheten er i husarrest. Det er den virkelige straffen, sier Devers.

Frankrike er det første landet i Europa som har lagt ned forbud mot slør som dekker ansiktet i det offentlige rom. Flere titall kvinner er arrestert siden forbudet trådte i kraft, men Ahmas og Ali er de første som har fått en dom.

Forretningsmannen Rachid Nekkaz, som står i spissen for en kampanje mot forbudet, sier han har betalt bøtene fra et fond på 1 million euro han har opprettet for å dekke bøtene til kvinner i Frankrike, Belgia og andre land som innfører forbud.

Da forbudet ble innført, regnet franske myndigheter med at rundt 2.000 kvinner i landet bruke ansiktsdekkende slør. Siden har mange droppet for å unngå problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer