ULYKKE: To kvinner er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB Scanpix
ULYKKE: To kvinner er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB ScanpixVis mer

To kvinner døde etter at bil kjørte opp på gangvei. - En forferdelig tragisk hendelse

Politiet planlegger å foreta avhør av føreren fredag som nå har status som siktet, ifølge NTB.

TIPS OSS: E-post til 2400@db.no / SMS/MMS til 2400 / Tlf. til 24 00 00 00.

To kvinner er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane.

Kvinnene skal ha gått kveldstur da den aktuelle bilen kjørte ut av veibanen på riksvei 15, opp på gangveien og på de to kvinnene, forteller Tormod Hvattum, lensmann i Vest politidistrikt, til Dagbladet.

De ble begge erklært døde av en lege på stedet.

Åpen skole

Kvinnenes pårørende er varslet, og er lokale, ifølge Hvattum. Den ene kvinnen var i 60-åra, den andre i 50-åra.

- Det er et sjokk, en forferdelig tragisk hendelse som kom helt ut av det blå. Det var ikke glatt vei, og stedet er ikke noe kjent ulykkespunkt, sier ordfører Alfred Bjørlo (V) i Eid kommune til Dagbladet seint torsdag kveld.

Både kommunens kriseledelse, det psyko-sosiale kriseteamet, sanitetsforeningen og frivillige i bygda Kjølsdalen har sørget for åpen skole i kveld for å ta vare på pårørende og kjente.

- Mange har møtt fram. Det bor 500-600 mennesker i bygda, og de fleste kjenner hverandre. Begge de omkomne har familie, opplyser ordføreren.

Kjørte ut

Føreren av ulykkesbilen er en mann i 50-åra. Han pådro seg lettere skader i sammenstøtet, og er sendt til sykehus. Så snart det lar seg gjøre, vil politiet gjennomføre avhør av mannen.

- Men han har det helt sikkert ikke bra, så det er ikke sikkert at vi klarer det i dag, sier Hvattum i politiet til Dagbladet.

Fredag morgen opplyser lensmannen til NTB at mannen har status som siktet i saken. Det er imdlertid ikke kjent om han er siktet for uaktsomhet etter veitrafikkloven eller om siktelsen omfatter brudd på straffeloven.

– Han har status som siktet. Jeg kan ikke si noe mer om siktelsen foreløpig, sier Hvattum til NTB.

Like over midnatt natt til fredag sa han til nyhetsbyrået at det ikke er fastsatt noe tidspunkt for avhør av mannen, men opplyser om at det vil bli forsøkt gjort på fredag formiddag.

- Han er skadd og er på sykehus. Der vil han være i natt. Planen er å avhøre ham fredag.

Han beskriver den aktuelle strekningen som nokså rett, men beskriver videre kjøreforholdene som vanskelige. Det skal være bart i området, men asfalten skal være våt, og det er mørkt på strekningen.

Det vil rutinemessig bli tatt en rekke prøver av mannen for å fastslå hvorvidt han kjørte under påvirkning.

Melding fra forbipasserende

Politiet fikk melding om ulykken klokka 20.21. Det var en tilfeldig forbipasserende som varslet politiet.

Allerede da var det klart at ulykken var alvorlig.

Ikke lenger enn 20 minutter seinere ankom politiet åstedet, som lensmann Hvattum beskriver som kaotisk.

Den aktuelle veistrekningen skal ikke være spesielt trafikkert på denne tida av døgnet, ifølge politiet.

Ulykkesgruppa fra Statens vegvesen ankom stedet i kveld, og en krimtekniker fra politiet er på vei. Den aktuelle veistrekningen var i kveld stengt en periode.