Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To kvinner døde i båtulykken ved Tjøme

De to kvinnene er bekreftet omkommet etter at de ble sendt til sykehus. Redningssentralen tror de skal klare å finne den siste som er savnet etter båtulykken.

GIKK PÅ SKJÆR: Rib-båten gikk på et skjær i Tønsbergfjorden ved Tjøme i natt. En person er fortsatt savnet etter ulykken. Foto: Peder Gjersøe.
GIKK PÅ SKJÆR: Rib-båten gikk på et skjær i Tønsbergfjorden ved Tjøme i natt. En person er fortsatt savnet etter ulykken. Foto: Peder Gjersøe. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) De to kvinnene som ble fløyet til Ullevål er døde, bekrefter Vestfold politidistrikt.

Kvinnene som omkom i ulykken er 41 og 43 år gamle. De døde kvinnenes pårørende er varslet om ulykken, melder Oslo Universitetssykehus.

- Det er to kvinner i 40-årene som har omkommet, mens en mann i 40-årene er meldt savnet. Alle de involverte var fra Drammensområdet, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Mannen som varslet om ulykken er også i 40-årene og befinner seg nå på Sykehuset i Vestfold. Sykehuset melder at han er lettere skadd.

Brukte ikke redningsvest Dagbladet får opplyst at de fire personene involvert i ulykken ble slengt ut av båten, da den traff et skjær.

Båten ligger fortsatt ute ved ulykkesområdet, og skal være uskadet.

Ingen av de fire personene skal ha brukt redningsvest.

Gode muligheter Hovedredningssentralen i Sør-Norge fortsetter å lete etter en person som fortsatt er savnet etter båtulykken med full styrke. Det er usikkert om den savnede har klart å komme seg på land.

— Det letes fortsatt med full styrke, med helikopter og redningsskøyter. Nå har politiet i tillegg satt i gang strandsøk. Vi vet ikke om den siste personen som er savnet  kan ha tatt seg til land i området rundt Flåteskjær, men det er godt vær i området, så vi har god tro på å finne den savnede i live, sier pressetalsmann i hovedredningssentralen, Einar Knudsen.

Knudsen kan fortelle at det er lite som kan si noe om årsaken til ulykken.

Fikk varslet politiet Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken klokken 4.07. Røde Kors-båten Tjøme, en redningsskøyte, et losskip og et redningshelikopter er sendt til stedet.

- Det dreier seg om en rib-båt med fire passasjerer som har gått på grunn ved Flåtaskjæret. En av dem kom seg på land og fikk varslet nødetaten, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Varslet om ulykken Politiet i Vestfold ble varslet om ulykken av den ene av de fire personene involvert i ulykken. Mannen hadde svømt fra båten og ble plukket opp av en forbipasserende båt.

Ambulanse, brannvesenet, Sea King-helikopter og Røde Kors rykket ut og på stedet og bidro med søk.

I går omkom 3 menn i drukningsulykker i Oslofjorden. Ingen av dem brukte redningsvest.

Grunnstøtingen skjedde omtrent midt uti Tønsbergfjorden, som er ganske smal ved ulykkesstedet. Rett i nærheten, ved Kjøpmannskjær på Nøtterøy, omkom to unge menn i en ulykke med en lignende båt natt til tirsdag.

RIB-BÅT: Dette er RIB-båten to ungdommer kjørte da de omkom i båtulykken ved Nøtterøy natt til tirsdag. En RIB-båt ble også brukt i ulykken natt til i dag. Foto: Peder Gjersøe / Scanpix
RIB-BÅT: Dette er RIB-båten to ungdommer kjørte da de omkom i båtulykken ved Nøtterøy natt til tirsdag. En RIB-båt ble også brukt i ulykken natt til i dag. Foto: Peder Gjersøe / Scanpix Vis mer