Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To kvinner fraktet til sykehus - tilstanden uviss

Bilen de satt i havnet i elva i Egersund sentrum.

FRAKTES TIL SYKEHUS: Det skal ha vært to kvinner som satt i bilen som havnet i elva i Egersund sentrum. De fraktes nå til Haukeland Universitetssjukehus i Bergen. Foto: KARSTEN VALAND
FRAKTES TIL SYKEHUS: Det skal ha vært to kvinner som satt i bilen som havnet i elva i Egersund sentrum. De fraktes nå til Haukeland Universitetssjukehus i Bergen. Foto: KARSTEN VALAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En bil med to personer inni havnet i en elv i Egersund sentrum i 17.13-tida, opplyser Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) til Dagbladet.

Klokka 17.57 ble bilen løftet opp fra vannet. To personer ble funnet i bilen.

- Det jobbes med gjenoppliving av personene på stedet nå. Man søker også etter eventuelt andre personer som kan være i vannet, opplyser operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt til Dagbladet i 18-tida.

Politiet opplyste først at det dreide seg om en mann og en kvinne, men det viser seg nå at det var to kvinner som er de inolverte, skriver Stavanger Aftenblad.

Kvinnene er nå fraktet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Redningsskøyte var like ved
- Meldingen gikk på at det skal var to personer i bilen. Det ble jobbet intenst på stedet og med å få hevet bilen, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm.

- Vi har sendt et Sea King helikopter med dykkere til stedet. Også en redningsskøyte i området er på vei med folk, sa Redningsleder Andreas Bull i HRS til Dagbladet.

En dykker og to andre mannskapsmedlemmer fra redningsskøyta «Peter Henry Von Koss» har dratt til åstedet der bilen havnet i elva.

- Hovedredningssentralen varslet oss, og vi sendte mannskap umiddelbart. Vi kommer ikke under brua som fører opp i elva, og jeg har nå beredskapen ombord i «Peter Henry Von Koss» her ved kai i Egersund, sier kapteinen på redningsskøyta, Karl Evjen, til Dagbladet.

Bilen skal havnet i elva Lundeåne ved en Mega-butikk i sentrum av byen.

Politi, ambulanse, brannvesen, samt en kranbil var på stedet.

Kriseteam
Eigersund kommune har satt i sving sitt kriseteam for å hjelpe pårørende og involverte i forbindelse med utforkjøringen, opplyser kommunens informasjonsansvarlige, Leif Broch, til Dagbladet.

Det var elva Lundeåne som gikk over sine bredder og skapte alvorlige flomsituasjoner forrige uke.

- Ettervirkninger etter flommen har ikke påvirket ulykken i ettermiddag. Det er ingen ras eller utglidninger som har forårsaket utforkjøringen, sier Broch.

Utforkjøringen har skjedd fra parkeringsplassen til Eikunda Amfi kjøpesenter som ligger nær elva. Det er en liten krattbevokst skråning i en meters høyde og et kaianlegg som ligger mellom parkeringsplassen og elva.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media