To kvinner og en mann funnet drept i Tromsø

Psykisk ustabil 38-åring fortalte selv politiet om trippeldrap.

TRE DREPT: Ambulanse ble tilkalt, men helsepersonellet kunne ikke gjøre noe for å redde personene som lå døde i huset. Foto: STIAN SAUR / NORDLYS
TRE DREPT: Ambulanse ble tilkalt, men helsepersonellet kunne ikke gjøre noe for å redde personene som lå døde i huset. Foto: STIAN SAUR / NORDLYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplysninger om trippeldrapet? Send sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet.no): Tre personer er funnet drept i en leilighet i Tromsø.

En 38 år gammel mann er pågrepet og siktet for trippeldrapet.

- Ropte og skrek
Ifølge politiet er ofrene trolig to kvinner og en mann. De ble funnet i samme hus som rommer den siktedes bolig, men det er ikke kjent hvilken relasjon han har til ofrene.

Drapet ble oppdaget da politiet rykket ut i 15.30-tida i dag for å ta seg av den nå drapssiktede mannen fordi folk oppfattet ham som psykisk ustabil.

- En mann gikk rundt der borte og ropte og skrek og virket ustabil. Da politiet dro ut for å ta vare på ham oppdaget de at han hadde et sår i hånda. Han ble fraktet til legevakten, og mens han var der sa han at han hadde tatt livet av tre personer i Tromsdalen, sa politimester Truls Fyhn på en pressekonferanse i kveld.


Da politi og flere ambulanser rykket ut til den aktuelle adressen, konstaterte de raskt at det lå tre døde personer i boligen, trolig to kvinner og en mann.


Ifølge Fyhn var det betydelige mengder blod på åstedet, og skadene på de døde kan tyde på at de er drept med kniv.


Det er ikke klarlagt når drapene skjedde, og politiet opplsyer at det ikke er sikkert at det skjedde i dag.


Var innlagt på psykiatrisk sykehus
Den trippeldrapssiktede mannen er opprinnelig fra Finnmark, men flyttet til Tromsø i fjor høst.

Politiet bekrefter i kveld at mannen har en forhistorie med psykiatri, og at politiet ved én anledning tidligere har blitt koblet inn for å kjøre mannen til psykiatrisk sykehus.

- Vi var borti ham ved en anledning i fjor, sier Fyhn, som understreker at det foreløpig bare er mannens spontane forklaring som er bakgrunnen for siktelsen.

- Det eneste bevis vi har i saken er at mannen selv sa at han hadde gjort det, og det er skjellig grunn til mistanke, konstaterer politimesteren.

Stasjonssjef Kurt Pettersen ved Troms politidistrikt sier opplyser at den 38 år gamle mannen som er pågrepet er tidligere straffedømt i andre politidistrikter og i utlandet.

- Han er bøtelagt og domfelt tidligere, men ikke noe av den type størrelsesorden det er snakk om nå, sier Pettersen.

Drapsetterforskerne vil i kveld prøve å få satt i gang avhør av mannen, som har fått oppnevnt forsvarer, men i 20-tida i kveld var den pågrepne mannen fremdeles på legevakta.

- Jeg går ut fra at man vil gjøre en vurdering av hans psykiske tilstand. Jeg vil prøve å få til et møte med ham i kveld for å orientere meg om saken og se om det er tilrådelig med politiavhør, sier advokat Ulf E. Hansen til Dagbladet.no.

Tromsøpolitiet har i kveld vært i kontakt med Kripos, men foreløpig er det formelt ikke bedt om bistand fra drapsekspertene. Det vil bli foretatt en obduksjon av ofrene i løpet av mandag.


Dagbladet.no følger saken.

- FANT TRE DØDE: Politimester Truls Fyhn fortalte i kveld om den rystende oppdagelsen.  Foto: MARIUS FISKUM
- FANT TRE DØDE: Politimester Truls Fyhn fortalte i kveld om den rystende oppdagelsen. Foto: MARIUS FISKUM Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer