To kvinner omkom i bussulykken

En norsk og en taiwansk kvinne døde da to busser krasjet i Sogndal.

TO KVINNER OMKOM: Det var to kvinner som omkom da to busser krasjet ved Fardal i Sogndal. Foto: Dagbladet-tipser
TO KVINNER OMKOM: Det var to kvinner som omkom da to busser krasjet ved Fardal i Sogndal. Foto: Dagbladet-tipserVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var to kvinner som omkom i front mot front-kollisjonen mellom to busser ved Fardal i Sogndal kommune.

Den ene bussen var en lokalrute operert av Nettbuss mellom Hella og Sogndal, mens den andre var en svensk turistbuss tilhørende Bergkvarabuss.

- De to kvinnene var passasjerer i henholdsvis den norske og den svenske bussen. Kvinnen i den norske bussen var norsk, mens kvinnen i den svenske bussen var fra Taiwan, opplyser politiadvokat Jørn Lasse Refsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.

Ni skadde - I tillegg er det åtte skadde som er sendt til sykehus. Samtlige var passasjerer i den svenske bussen, opplyser Refsnes.

To av dem ble brakt til Haukeland universitetssykehus med luftambulanse, mens resterende seks ble brakt til Førde sykehus i ambulanse.

Ytterligere en person ble sendt til legesjekk i Sogndal.

Etter det Dagbladet kjenner til skal samtlige av de som ble sendt til sykehus være fra Taiwan.

Ukjent årsak Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til at de to bussene krasjet.

- Vi etterforsker dette nå og sikrer spor på stedet. I tillegg vil Statens havarikommisjon og Statens vegvesen ankomme stedet etterhvert. Det er umulig å si noe om årsaken nå, men jeg har fått opplyst at det var 60-sone på stedet, sier Refsnes til Dagbladet.

Politiet antar at veien blir stengt fram til klokka 22. Veien, fylkesvei 55, er for tida en av hovedpulsårene mellom Øst- og Vestlandet etter at Gudvangatunnelen ble stengt som følge av den dramatiske ulykka for en uke siden.

Stengingen av fylkesvei 55 vil trolig skape enda mer køkaos. TV 2 meldte i går om ville tilstander, stygge forbikjøringer og ni kilometer lang kø som følge av stengingen av tunnelen.

ALVORLIG: To kvinner er bekreftet omkommet i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune.
Foto: Christian Blom / NTB scanpix
ALVORLIG: To kvinner er bekreftet omkommet i en kollisjon mellom en svensk turistbuss og en norsk buss ved Fardal i Sogndal kommune. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Vis mer