ULYKKE: En mann i 50-åra er siktet etter at to kvinner omkom etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Fridgeir Walderhaug
ULYKKE: En mann i 50-åra er siktet etter at to kvinner omkom etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

To kvinner omkom i påkjørsel – mann i 50-åra siktet

Politiet har tatt avhør av mannen fredag.

EID (Dagbladet): To kvinner omkom torsdag kveld etter å ha blitt påkjørt av en bil på en gangvei mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane.

Den ene kvinnen var i 50-åra og den andre i 60-åra. En mann i 50-åra er siktet i saken.

– Mannen er siktet i saken, men det er svært rutinemessig, opplyser Tormod Hvattum, lensmann i Vest politidistrikt, til Dagbladet fredag morgen.

Det er imidlertid ikke kjent om mannen er siktet for uaktsomhet etter veitrafikkloven eller om siktelsen omfatter brudd på straffeloven da lensmannen ikke kan si noe mer om siktelsen.

Lensmannen opplyser til Dagbladet like etter klokka 12 at det er tatt avhør av mannen fredag formiddag.

Han kan foreløpig ikke si om det er tatt ut noen formell siktelse i saken.

Mannen ble i går sendt til sykehus med lettere skader.

Kjørte ut

De to kvinnene som omkom skal ha gått kveldstur da den aktuelle bilen kjørte ut av veibanen på riksvei 15, opp på gangveien og på de to kvinnene, ifølge lensmannen.

Kvinnene ble erklært døde av en lege på stedet.

– Det er et sjokk, en forferdelig tragisk hendelse som kom helt ut av det blå. Det var ikke glatt vei, og stedet er ikke noe kjent ulykkespunkt, sa ordfører Alfred Bjørlo (V) i Eid kommune til Dagbladet seint torsdag kveld.

Både kommunens kriseledelse, det psykososiale kriseteamet, sanitetsforeningen og frivillige i bygda Kjølsdalen hadde sørget for åpen skole i kveld for å ta vare på pårørende og kjente.

– Mange har møtt fram. Det bor 500–600 mennesker i bygda, og de fleste kjenner hverandre. Begge de omkomne har familie, opplyste ordføreren torsdag.

Melding fra forbipasserende

Politiet fikk melding om ulykken klokka 20.21. Det var en tilfeldig forbipasserende som varslet politiet.

Allerede da var det klart at ulykken var alvorlig.

Ikke lenger enn 20 minutter seinere ankom politiet åstedet, som lensmann Hvattum beskrev som kaotisk.

Den aktuelle veistrekningen skal ikke være spesielt trafikkert på denne tida av døgnet, ifølge politiet.

Ulykkesgruppa fra Statens vegvesen ankom stedet i kveld. Den aktuelle veistrekningen var torsdag kveld stengt en periode.

Dagbladet følger saken.