To kvinner reddet ut av ras i Malvik

To kvinner ble i ettermiddag reddet ut av et rasskadd hus i Naustbergveien i Vikhammer i Malvik kommune i Sør-Trøndelag. Den siste av kvinnene satt fastklemt inne i huset og ble først reddet ut to timer etter at raset hadde gått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kvinnen i 30-års alderen virket noe medtatt da hun ble brakt ut av ambulansepersonell, men skal ikke fått fysiske skader. Det gikk to store ras og flere små ras i rasgropa i dag.

- Det er ikke savnet flere, sier lensmann Ivar Elshaug til NTB.

Fastklemt

Redningsmann Steinar Bjørås var med på å få kvinnen ut av huset, hvor hun var fastklemt mellom to vegger som sto over henne som en A. Bjørås sier til NTB at hun ikke har fått synlige skader. Redningsmannskap måtte sage seg ned fra første etasje til kjelleretasjen for å komme fram til kvinnen. Den ene veggen var bare 10 centimeter fra kvinnen.

Da det andre raste gikk, måtte redningsmennene fra Luftambulansen i Trondheim og Malvik brannvesen forlate huset. Men en redningsmann ble igjen i huset sammen med kvinnen. Men raset forverret ikke situasjonen for å få ut den fastklemte.

- Jeg synes hun var tapper. Det er så godt når det lykkes, sier brannsjef Trond Sivertsen i Malvik til NTB. Han deltok selv i redningsaksjonen.

Det første raset gikk ved 12.15-tiden fredag og knuste et hus. Et annet hus nedenfor fikk også skader. Husene ligger i et tett boligområde overfor den gamle riksveien i Malvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer