To kvinner reddet ut av ras i Malvik

To kvinner ble i ettermiddag reddet ut av et rasskadd hus i Naustbergveien i Vikhammer i Malvik kommune i Sør-Trøndelag. Den siste av kvinnene satt fastklemt inne i huset og ble først reddet ut to timer etter at raset hadde gått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen i 30-års alderen virket noe medtatt da hun ble brakt ut av ambulansepersonell, men skal ikke fått fysiske skader. Det gikk to store ras og flere små ras i rasgropa i dag.

- Det er ikke savnet flere, sier lensmann Ivar Elshaug til NTB.

Fastklemt

Redningsmann Steinar Bjørås var med på å få kvinnen ut av huset, hvor hun var fastklemt mellom to vegger som sto over henne som en A. Bjørås sier til NTB at hun ikke har fått synlige skader. Redningsmannskap måtte sage seg ned fra første etasje til kjelleretasjen for å komme fram til kvinnen. Den ene veggen var bare 10 centimeter fra kvinnen.

Da det andre raste gikk, måtte redningsmennene fra Luftambulansen i Trondheim og Malvik brannvesen forlate huset. Men en redningsmann ble igjen i huset sammen med kvinnen. Men raset forverret ikke situasjonen for å få ut den fastklemte.

- Jeg synes hun var tapper. Det er så godt når det lykkes, sier brannsjef Trond Sivertsen i Malvik til NTB. Han deltok selv i redningsaksjonen.

Det første raset gikk ved 12.15-tiden fredag og knuste et hus. Et annet hus nedenfor fikk også skader. Husene ligger i et tett boligområde overfor den gamle riksveien i Malvik.

Reddet ut kvinne

Nabo John Nybrodahl (66) kom til stedet bare få minutter etter det første raset. Han forteller til NTB at han reddet ut en 18-19 år gammel kvinne, datteren i huset som ble knust. Han løftet henne ut av vinduet. Kvinnen klaget over vondt i foten, men kunne gå. Nybrodahl forteller videre at han snakket med kvinnen i 30-årsalderen som var fastklemt i det knuste huset. Hun ble reddet ut ved 14.25-tiden.

100 meter langt

Det første raset var 20-30 meter bredt og er trolig et ras som kom fra en jord og steinfylling. Rasets lengde er på rundt 100 meter, mens rasgropa er 10 meter.

Det andre raset gikk ved 13.55-tiden og traff det nederste huset som ble også truffet i det første raset. Huset ble flyttet 10 meter ned av grunnmuren. I dette huset skal det være en barnehage, men ingen ble skadd.

Ved 14.35-tiden gikk et lite ras i rasgropa, som ikke førte til skader.

(NTB)

USKADD: Kvinnene var ikke kommet synlig til skade under raset.