Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To kvinner satt fanget på en skrent i flere timer

Var på leting etter post fra populært skattejaktspill og ble sittende fast i Skjelstadmarka i Stjørdal.

 REDNINGSAKSJON:  Etter forsøk på å redde ned jentene, har politiet rekvirert en alpin redningsgruppe for å redde jentene ned fra skrenten. Foto: Tor Aage Hansen
REDNINGSAKSJON: Etter forsøk på å redde ned jentene, har politiet rekvirert en alpin redningsgruppe for å redde jentene ned fra skrenten. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to kvinnene var ute etter en post i skattejaktspillet Geocaching, da den ene falt ned og skadet seg i Skjelstadmarka i Nord-Trøndelag.

Kald og skadet Politiet fikk meldingen like før klokken tre, og jentene kunne ikke hentes ut før i sekstiden.

- Den ene er på vei til legevakten på Stjørdal, og hun er uskadd, bare litt kald. Hun kunne gå ned selv. Den andre fraktes ned i pulk nå, fordi hun hadde smerter i et kne, sier operasjonsleder Bård Krogstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Det var var en halvmeter snø og noen minusgrader i området.

De to skal ha gått fra et skytterhus i nærheten for å finne skattejaktposten, for så å bli sittende fast.

Vanskelig redningsaksjon Dårlig vær gjør redningsarbeidet vanskelig. Røde kors hadde mannskaper i området som prøvde å ta seg fram til jentene, uten hell. Politiet måtte da rekvidere en alpin redningsgruppe fra brannvesenet for å redde ned jentene.

- Den posten på Geocaching er litt vanskelig å komme fram til, så den ene hadde sklidd og skadet seg. Det er veldig ulent terreng i området, sier operasjonsleder Krogstad.

Brannvesenet tok blant annet i bruk varmesøkende kamera for å finne kvinnene. Da de var ute og spilte gps-spill, var jentene naturligvis også klar over hvor de var, og ble raskt lokalisert.

Geocaching er et gps-spill hvor deltakerne skal finne ulike poster rundt om kring og samle poeng.