To leteaksjoner i Troms

Hovedredningssentralen vurderer å sette inn helikoptre i letingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer som var ute på fjelltur i Troms søndag, har ikke kommet fram til sine bestemmelsessteder. Hovedredningssentralen vurderer å sette inn helikoptre i letingen.

Det har vært svært dårlig vær i Nord-Norge det siste døgnet, og Hovedredningssentralen for Nord-Norge har nå to leteaksjoner på gang.

Den ene aksjonen gjelder et ektepar i 50-årene som ikke kom tilbake etter en skutertur søndag kveld.

- Turen de skulle gjennomføre ned mot Kilpisjärvi skulle normalt ta en times tid i godt vær, kanskje to timer i dårlig vær, men de har ennå ikke latt høre fra seg. Vi vurderer å sette inn helikopter i letingen etter dem, men det dårlige været setter klare begrensninger, opplyser redningsleder Sten-Rune Nikolaisen til NTB.

Den andre leteaksjonen gjelder to menn som var på tur i Dividalen med to hundespann. De var ventet framme i Målselv søndag kveld, men har ennå ikke dukket opp.

- Begge disse er fjellvante karer og de har vel mellom åtte og tolv hunder hver. Vi regner med at de har søkt ly for uværet. Også i dette tilfellet vurderer vi å sette inn helikopter, men også i dette området er det svært dårlig flyvær, sier Nikolaisen.

(NTB)