To lette seire for Kerry

John Kerry ser ut til å ha vunnet forholdsvis lette seire i demokratenes nominasjonsvalg i Idaho og Utah. Amerikanere flest var lite opptatt av disse valgene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da 85 prosent av stemmene var talt opp i dag tidlig hadde Kerry fått 55 prosent og hans nærmeste utfordrer John Edwards 30 prosent i Utah. Nominasjonsmøtene i nabostaten Idaho så ut til å gi 58 prosent til Kerry og 20 prosent til Edwards.

Resultater fra nominasjonsmøtet i Hawaii var ventet senere tirsdag. Men både Kerry og Edwards foretrakk å drive valgkamp i de store delstatene på det amerikanske fastlandet der nominasjonskampen i virkeligheten vil bli avgjort.

Seirene i Idaho og Utah styrket Kerrys favorittstempel foran den såkalte supertirsdagen i neste uke, da ti delstater skal nominere. Blant annet skal det holdes primærvalg i de store delstatene California, Georgia, New York og Ohio.

Siden de amerikanske demokratene innledet sin nominasjonsprosess i januar, har John Kerry vunnet i 15 av 17 delstater. John Edwards kjemper hardt for å henge med, men sliter ifølge kommentatorer i Washington tungt.

(NTB)

FAVORITT: John Kerry blir trolig demokratenes kandidat mot Bush i november.