Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To lik funnet under teksten «Løslat Pussy Riot»

Skrevet med blod på veggen i leilighet i Russland.

STØTTEDEMONSTRASJON:  Russland har fått massiv kritikk for fengslingen av bandet Pussy Riots, og det er blitt avholdt støttedemonstrasjoner en rekke steder. Spørreundersøkelser har derimot vist at bandet har liten støtte internt i Russland. Foto: AFP PHOTO / WOJTEK RADWANSKI/ Scanpix
STØTTEDEMONSTRASJON: Russland har fått massiv kritikk for fengslingen av bandet Pussy Riots, og det er blitt avholdt støttedemonstrasjoner en rekke steder. Spørreundersøkelser har derimot vist at bandet har liten støtte internt i Russland. Foto: AFP PHOTO / WOJTEK RADWANSKI/ Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russisk politi etterforsker drapene på to kvinner i Russland.

Likene til de drepte ble funnet under en tekst som krevde at de fengslede medlemmene av feministpunkerbandet Pussy Riot løslates, melder AP.

Den russiske etterforsknings komiteen opplyser at kvinnene, som er 76 og 38 år gamle, ble drept i forrige uke i leiligheten sin i sentrum av bye Kazan.

De sier videre at teksten «Løslat Pussy Riot» var skrevet på veggen, og at teksten ser ut til å være skrevet i blod.

Pussy Riots advokat Nikolai Polozov sier til det russiske nyhetsbyrået Interfax at drapene er en «skitten provokasjon»  og håper drapsmannen vil bli funnet og straffet.

Tre av bandets medlemmer ble 17. august dømt til to års fengsel, etter å ha sunget en sang med svært Putin-kritisk tekst i en Kristus Frelser-katedralen i Moskva i vinter.

Russisk politi gikk etter dommen ut og sa at de lette etter flere av bandets medlemmer. Minst to av dem rømte landet etter dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media