To løslates trolig i dag

De to sist pågrepne i Orderud-saken blir trolig løslatt i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slik det ser ut nå, ser det ut til at de to blir løslatt i løpet av dagen, sier politiinspektør Gro Smogeli i Romsdal politidistrikt til NTB.

De to er i likhet med 26-åringen som ble pågrepet torsdag, siktet for heleri av våpen og ammunisjon. Samtlige er fra Molde, og politiet mistenker dem for å ha hatt tilknytning til to våpen som Veronica Orderuds søster Kristin Kirkemo har forklart at hun kjøpte i Molde 22. desember i fjor. Våpnene skal deretter, ifølge politiets teori om trippeldrapet i Sørum, ha blitt overlevert til Per og Veronica Orderud i et juleselskap på Orderud gård i fjor.

- Sannheten

Politiinspektør Smogeli sier at de to sist pågrepne i saken har gitt opplysninger som er i tråd med det politiet mener er sannheten om våpentyveriet og våpensalget.

- De har forklart seg rimelig grundig om sitt kjennskap til saken, sier Smogeli.

På bakgrunn av forklaringene mener politiet at faren for bevisforspillelse er svært liten. Politiet ser derfor ingen grunn til å forlange at de to blir varetektsfengslet.

Blir sittende

26-åringen blir imidlertid sittende i varetekt. Han ble fredag varetektsfengslet i én uke.

Politiet på Romerike har ikke sendt etterforskere til Molde for å bistå Romsdal politidistrikt.

- Vi jobber selv med vår sak, men det er klart at vi gir opplysninger om saken til politiet på Romerike, sier Smogeli.

De fire som er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap - Per og Veronica Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød - vil trolig bli avhørt på nytt i forbindelse med de nye opplysningene som arrestasjonene i Molde har gitt politiet.

(NTB)