To løslatt etter skytinga på Lambertseter

Mannen som er pågrepet for drapet på Bjørndal godtar varetekt.

SKYTEEPISODE: Natt til mandag rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet pågrep fem personer etter skytingen som foregikk på åpen gate på Lambertseter natt til mandag. Politiet beskriver hendelsen som et oppgjør mellom kriminelle. Tirsdag ble tre menn på 19, 32 og 37 år varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. Politiet var avventende med å be om varetekt for de to siste. Onsdag kveld ble de løslatt etter avhør.

– De ble løslatt. Det er ingen nye pågripelser i denne saken, men vi utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Bare timer etter skuddløsningen tidlig mandag morgen ble en polsk mann skutt i et garasjeanlegg på Bjørndal, noen kilometer sør for Lambertseter. Tirsdag døde mannen på sykehus av skadene.

Politiet har omtalt mannen som et tilfeldig offer, men at den som skjøt har forbindelse til skyteepisoden på Lambertseter. Den drapssiktede meldte seg for politiet tirsdag kveld, men er torsdag fremdeles ikke avhørt.

– Han har så langt ikke vært villig til å la seg avhøre og vi kan således heller ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen om drap, sier Metlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer