Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To løslatt etter skytinga på Lambertseter

Mannen som er pågrepet for drapet på Bjørndal godtar varetekt.

SKYTEEPISODE: Natt til mandag rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep fem personer etter skytingen som foregikk på åpen gate på Lambertseter natt til mandag. Politiet beskriver hendelsen som et oppgjør mellom kriminelle. Tirsdag ble tre menn på 19, 32 og 37 år varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett. Politiet var avventende med å be om varetekt for de to siste. Onsdag kveld ble de løslatt etter avhør.

– De ble løslatt. Det er ingen nye pågripelser i denne saken, men vi utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Bare timer etter skuddløsningen tidlig mandag morgen ble en polsk mann skutt i et garasjeanlegg på Bjørndal, noen kilometer sør for Lambertseter. Tirsdag døde mannen på sykehus av skadene.

Politiet har omtalt mannen som et tilfeldig offer, men at den som skjøt har forbindelse til skyteepisoden på Lambertseter. Den drapssiktede meldte seg for politiet tirsdag kveld, men er torsdag fremdeles ikke avhørt.

– Han har så langt ikke vært villig til å la seg avhøre og vi kan således heller ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen om drap, sier Metlid.

Hun forteller at det i tilknytning til den siktede også er funnet flere våpen, men det er ennå ikke klart om ett av dem er det aktuelle drapsvåpenet.

Den siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.

(NTB)

ÅSTED: Den alvorlige skyteepisoden skjedde i garasjeanlegget i Seterbråtveien 95 på Bjørndal sør i Oslo. Store mengder politi var på stedet mandag morgen, og sperret av områder. Video: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling