To løslatt etter torpedo-drapet

To av de fire som er siktet for drap eller medvirkning til drap på torpedoen Eivind Johansen ble løslatt av Oslo forhørsrett i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to som er løslatt er 23 og 26 år gamle. MC-medlemmet som har tilstått drapet, samtykket allerede i morges i fire ukers varetektsfengsling uten å møte i forhørsretten.

Opprørt over kjennelse

Den siste siktede, en 42-åring, er også varetektsfengslet i fire uker. Han hevdet han ikke var tilstede under drapet, men at han var på toalettet. Dette trodde retten ham på, men mente likevel det var grunnlag for å varetektsfengsle ham.

- Min klient er opprørt over kjennelsen. Han påkjærte den øyeblikkelig til lagmannsretten, sier 42-åringens forsvarer Helge Sørhaug til Dagbladet.no.

Advokaten sier han ikke forstår rettens beslutning, og mener de ikke har tolket loven på riktig måte.

Fjernet liket

Etter hva Dagbladet.no forstår valgte retten å fengsle 42-åringen fordi han skal ha hjulpet til med å fjerne den drepte fra MC-klubben der drapet ble begått. Dette har han også erkjent i de foreløpige politiavhørene som er gjennomført.

- 26-åringen som har erkjent at han skjøt Eivind Johansen tirsdag denne uka, hevder han gjorde det i nødverge. Siktede har forklart at avdøde angrep siktede, men at han klarte å unnslippe. Det var da Johansen tok opp jakten på siktede at han løsnet skudd, har han forklart politiet.

Politiet påkjærer

Politiet påkjærte umiddelbart kjennelsen mot de to som ble løslatt i dag. Den ene skal ha sovet da Johansen ble skutt, mens den andre ikke skal ha oppholdt seg i bygningen i det hele tatt. Det er ventet at påkjæringssaken kommer opp i lagmannsretten tirsdag eller onsdag neste uke.

Aktor ba forhørsretten om oppsettende virkning for de to løslatte, noe som betyr at de fortsatt må bli sittende i politiets forvaring til saken er behandlet av en høyere rettsinstans.

MAKABERT: Liket av Eivind Johansen ble funnet i en varebil på Roa i går.