To måneders regn på to dager

Storflommen i Sentral-Europa kom som følge av et intenst regnvær. Nå har minst 150 mennesker mistet livet.

FLERE SAVNET: Dødstallene stiger i de flomrammede områdene i Tyskland og Belgia. Flere titalls personer er også savnet. Dagbladets team rapporterer live fra Tyskland. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ERFTSTADT/OSLO (Dagbladet): «Innen onsdag ettermiddag hadde det regnet i den tyske fjellandsbyen vår Eifel i 24 timer sammenhengende. Virkelig regnet. Det var som en endeløs tordenstorm, bare uten lyn og torden».

Sånn beskriver Christoph Hasselbach det siste døgnet før flommen traff, i et innlegg hos den tyske kringkasteren Deutsche Welle.

Han skriver at han skulle en tur på postkontoret, og reagerte på at store vannmasser allerede da rant nedover fjellsidene. I løpet av halvtimen han brukte på Posten hadde vannmassene nesten stengt veien han hadde kommet kjørende på. Kjellerne til flere av naboene til Hasselbach var allerede oversvømt.

«Dagen etter ble flommens fulle omfang tydelig. Massive steinbruer som krysser elva Erft i Bad Münstereifel hadde blitt ødelagt. Kampesteiner og vrakrester, skylt gjennom sentrum av den historiske byen, hadde etterlatt seg en sti av ødeleggelse. Dette kunne vært scener fra en krigssone, skriver han.

Enorme mengder regn

Ifølge nyhetsbyrået AFP har nå minst 153 personer mistet livet som følge av flommen i Sentral-Europa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer