Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To mann over bord i Norskehavet

Orkan i området. De savnede skal ikke ha redningsvest.

Torsdag ettermiddag meldte Hovedredningssentralen at de var på vei mot et skip i Norskehavet som hadde meldt om to mann over bord. Det skal være røffe forhold i området med orkan og høye bølger.

Redningsarbeidet beskrives som vanskelig, og torsdag kveld opplyses det at søket har gått over til søk etter antatt omkomne.

Ikke redningsvest

Klokka 17 meldte Hovedredningssentralen at to livbøyer var observert i søkeområdet. De savnede var til tross for dette ikke funnet.

- Etter det vi erfarer var de to var kun iført arbeidstøy, opplyste Hovedredningssentralen.

Orkan i området

Det var VG som først meldte om hendelsen. De involverte var på et større maltesisk lastefartøy da hendelsen fant sted. Olav Bjørgaas i Hovedredningssentralen opplyser overfor Dagbladet at de ble varslet omkring 11.40.

Flere helikopter er sendt til området, blant dem et Sea King-helikopter. Dette måtte seinere returnere til Ørland, da orkan i området gjorde det uforsvarlig å etterfylle drivstoff på en oljeplattform i nærheten.

Det befinner seg ikke andre skip i området som kan bistå i aksjonen.