To menn (26) funnet i god behold etter dramatisk leteaksjon

Var på vei til Langesund i 14 fots jolle. - De kan ikke ha sett hånda foran seg, sier politiet. De to mistenkes for fyllekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det ble slått full alarm etter at to 26 år gamle menn ringte politiet i Telemark og meldte i fra om at de drev i en 14 fots jolle et sted i Langesundsbukta.

Politiet fikk telefon 21.35 om at de to ikke visste hvor de var. Det er tett tåke og bekmørkt i området, og situasjonen ble oppfattet som ekstra dramatisk fordi de to trolig drev midt i den trafikkerte skipsleia ved innseilingen til Grenland.

Klokka 22.44 ble de to funnet fysisk uskadd. De ble sendt til legevakten for sjekk, i tillegg til at politiet sikrer seg en blodprøve.

- Vi mistenker de to for å være påvirket og oppretter straffesak, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt til Dagbladet.

26-åringene var på ei hytte på Lille Arøya mellom Langesund og Helgeroa og skal ha bestemt seg for å ta et lite ærend inn til Langesund. Aaltvedt anslår at det tar omkring 15 minutter fra hytta til Langesund, men i svært tett tåke ble dette vanskelig.

- De så nok ikke ikke hånda foran seg, og i en liten 14 fots båt er det lite hjelpemidler. Man mister fullstendig peiling på hva som er nord og sør eller opp og ned, forteller Aaltvedt.

Både losbåt og kystvaktskipet Nornen deltok i søket etter de to.