KRASJ: En person omkom og ble hardt skadd da mikroflyet styrtet kort tid etter avgang ved Oppdal i Sør-Trøndelag. Foto: Privat
KRASJ: En person omkom og ble hardt skadd da mikroflyet styrtet kort tid etter avgang ved Oppdal i Sør-Trøndelag. Foto: PrivatVis mer

To menn (49 og 23) drept i mikroflystyrt ved Oppdal

Ulykken skjedde under utdrikningslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Et mikrofly styrtet like etter avgang fra Fagerhaug flyplass 10 km nordøst for Oppdal i Sør-Trøndelag i 12.40-tida i dag.

To menn var om bord. En ble erklært død på stedet, mens den andre ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim, men ble i 17-tiden bekreftet omkommet.

Det er snakk om en 49 år gammel mann bosatt på Oppdal og en 23 år gammel mann bosatt i Trondheim.

- Vi kan bekrefte at den skadde døde ved St. Olavs Hospital, sier operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt,Tore Kyllo, til Dagbladet.

Ulykken skjedde i forbindelse med et utdrikningslag, sier politimannskaper på stedet til Adressa.no. Fire medlemmer av utdrikningslaget var vitne til den tragiske hendelsen og får nå krisehjelp i Oppdal.

Operasjonsleder Kyllo vil ikke bekrefte dette, og sier at formelle avhør av vitnene må til før de kan slå fast hvilken anledning ulykken skjedde i.

- De er tatt hånd om av kriseteam. Et avhør vil skje tidligst i morgen, sier han.

Under flyvning Kyllo sier til Dagbladet at politiet og Havarikommisjonen fra Norsk Luftsportsforbund vil foreta tekniske undersøkelser i løpet av dagen, men bekrefter overfor Dagbladet at ulykken ikke fant sted under take-off eller landing.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Slik vi forstår det har det skjedd under selve flyvingen, sier han.

Han forteller at han ikke kjenner til årsaken, men håper etterforskningen vil gi svar på det.

KRASJET VED FLYPLASS: Ulykken fant sted ved Fagerhaug flyplass 10 nordøst for Oppdal i Sør-Trøndelag. Webkamerafoto: mfl.no
KRASJET VED FLYPLASS: Ulykken fant sted ved Fagerhaug flyplass 10 nordøst for Oppdal i Sør-Trøndelag. Webkamerafoto: mfl.no Vis mer

Har du informasjon eller bilder? Kontakt oss på tlf 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller mms/sms 2400.

Alvorlig skadd  Ytterligere detaljer er ikke kjent og Luftfartsforbundets havarikommisjon er på vei til stedet, opplyser leder Tom Bjerke i Norsk Luftsportsforbund til Dagbladet.

Flyet skal ha tatt av mot nord, foretatt en U-sving før det fløy sørover. Deretter skal det ha gått i bakken fra lav høyde, melder OPP.no.

— Vi har fått opplyst at det så ut som at flyet holdt på å lande, og den første meldingen vi fikk gikk også ut på at det var en nødlanding, sier operasjonsleder til Opdalingen.no.

To ulykker Dette er den andre mikroflyulykken med samme flytype på én uke i Norge. To personer omkom da et fly av typen Rans 6 styrtet i en åker ved Tomb jordbruksskole i Råde i Østfold på tirsdag.

-  Når det gjelder flytypen Rans 6, så er det en av de mest benyttede microflytypene i Norge. De er sikre og er godkjent til microflybruk, sier Bjerke til Dagbladet.

Fagerhaug flyplass blir drevet av det ideelle selskapet Midtnorsk fly og luftsportssenter (MFL). MFL eies av Oppdal kommune og brukerklubbene NTH Flyklubb, NTNU Fallskjermklubb, Oppdal Flyklubb og Våningshuset AS, heter det på hjemmesidene.

Dagbladet kommer med mer.

HER SKJEDDE DET: Det er ikke klart om krasjen skjedd i forbindelse med avgang eller landing.  Kart: Google Maps
HER SKJEDDE DET: Det er ikke klart om krasjen skjedd i forbindelse med avgang eller landing. Kart: Google Maps Vis mer