Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn alvorlig skadd i eksplosjon

Ulykke ved smelteverk i Trøndelag. To sendt til sykehus med luftambulanse.

EKSPLOSJON: To menn skal være alvorlig skadd etter en eksplosjon på Kyrksæterøra. Reporter: Christian Wehus. Foto: Tipser Vis mer

Politiet har fått melding om at dynamitt skal ha eksplodert ved et firma på Kyrksæterøra i Trøndelag. To personer skal ha fått alvorlige skader.

Ulykken skal ha skjedd inne på industriområdet til Wacker Chemicals' smelteverk på Holla i Hemne kommune. To personer har fått alvorlige brannskader.

- Nødetatene er på stedet. Vi har ikke oversikt over foranledningen til hendelsen, sier operasjonsleder Kristoffer Sollie til Dagbladet.

Ansatte ble vitner

Ifølge politiet er det to menn som er skadd. De skal begge være sendt til St. Olavs hospital i Trondheim med luftambulanse, hvor de ifølge politiet landet like etter klokka 13.

- Vi ble varslet av ansatte ved samme firma. Det var flere som var til stede da ulykken skjedde. Begge mennene skal ha vært bevisst etter eksplosjonen, sier operasjonsleder Håvard Høyem.

Like etter klokka 14 jobber politiet fremdeles på stedet. Det gjennomføres både avhør og tekniske undersøkelser.

Arbeidet på smelteovn

Verksdirektør Torbjørn Halland sier til Dagbladet at smelteverket har satt ned stab for å få oversikt over hva som har skjedd i forbindelse med eksplosjonen.

- Ulykken skjedde under en operasjon ved en av ovnene våre, sier Halland til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media