Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn anmeldt for forfalsket vitnemål

To studenter er anmeldt av Høgskolen i Oslo for forfalskning av karakterutskrifter. Moren til en av guttene jobber på Høgskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge skolen har studentene, som er i begynnelsen av 20-årene, aldri studert ved Høgskolen i Oslo, skriver VG. De skal ha forfalsket hver sin karakterutskrift, som de har brukt til å komme inn på studier ved Pacific Lutheran University i Washington i USA.

- Studentene har forfalsket karakterer og underskrifter. De har påberopt seg eksamener de ikke har tatt, noe vi helt klart ser alvorlig på, sier Tove Bull-Njaa, studiedirektør ved Høgskolen i Oslo, til VG.

Det var for et par måneder siden Høgskolen i Oslo ble kontaktet av Pacific Lutheran University. Det amerikanske universitetet skulle bare ta en stikkprøve, for å sjekke at karakterene var riktige. Da Høgskolen sa de ikke kjente til studentene, ble nordmennene umiddelbart utvist.

- Vi etterforsker to saker som gjelder forfalskning av vitnemål. Mer ønsker jeg ikke å si, sier Lars Erik Andersen, som etterforsker saken ved Majorstuen politistasjon, til VG.

(NTB)