Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn arrestert: - Ville sprenge synagoge på Manhattan

Det opplyser New Yorks ordfører Michael Bloomberg.

ARRESTASJON: - Politiet har arrestert to menn som sa de ønsket å ødelegge en større synagoge på Manhattan og som kjøpte flere våpen og en granat fra en politispaner, sier New Yorks borgermester Michael Bloomberg.Her er han fotografert i forbindelse med en terroralarm i 2004. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Corbis Sygma
ARRESTASJON: - Politiet har arrestert to menn som sa de ønsket å ødelegge en større synagoge på Manhattan og som kjøpte flere våpen og en granat fra en politispaner, sier New Yorks borgermester Michael Bloomberg.Her er han fotografert i forbindelse med en terroralarm i 2004. Foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Corbis Sygma Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet har arrestert to menn som sa de ønsket å ødelegge en større synagoge på Manhattan og som kjøpte flere våpen og en granat fra en politispaner, sier New York-borgermester Michael Bloomberg.

Mennene skal angivelig også ha sagt at de ønsket å angripe Empire State Building.

Forkledning Ifølge politiet på Manhattan pågikk spaningsoperasjonen i sju måneder før pågripelsene ble gjort.

- De planla å besøke Manhattans største synagoger, forkledd som jøder og delta på gudstjenester. Mens de lot som de ba, skulle de legge igjen en bombe i synagogen, het det i en uttalelse fra påtalemyndigheten på Manhattan.

De arresterte er 26 år gamle Ahmed Ferhani, født i Algerie, og 20-årige Mohamed Mamdouh født i Marokko.

En av de to er amerikansk statsborger, mens den andre har lovlig opphold i USA, opplyser politiet.

På egen hånd - Ferhani diskuterte blant annet å kjøpe en håndgranat og kaste den inn i en synagoge, å kjøpe et skytevåpen med lyddemper og en rekke våpen som skulle brukes i tilfelle de ble oppdaget. Han snakket også om å lære seg å lage bomber slik at han kunne sprenge en synagoge i lufta, heter det videre i uttalelsen fra amerikansk påtalemyndighet.

Tjenestemenn omtaler de to som islamske ekstremister, men sier de opererte på egen hånd og at de ikke har forbindelser til terrorgrupper som al-Qaida.

Det er 13. gang det er oppdaget angrepsplaner mot New York siden terrorangrepene 11. september 2001, ifølge byens ordfører.
NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media