To menn arrestert etter at bil meide inn i folkemengde i Melbourne. Politiet: - Gjort med vilje

Politiet sier at en bil tilsiktet ble kjørt inn i en folkemengde i Melbourne. Minst 14 personer ble skadd, og to menn er pågrepet.

DRAMATISK: Flere internasjonale medier melder at en bil har kjørt inn i en folkemengde i krysset Flinders Street/Elizabeth Street i Melbourne, Australia. Et titalls personer er skadd i hendelsen. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISITE: Politiet i Melbourne sier at sjåføren tildigere har vært psykisk syk og at hendelsen ikke er relatert til terror, skriver Reuters.

(Dagbladet): 14 personer er bekreftet skadd etter at en bilist kjørte inn i en folkemengde i krysset Flinders Street/Elizabeth Street i Melbourne, Australia.

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Dette skal være bilen som kjørte inn i en folkemengde i det travle krysset Flinders Street/Elizabeth Street i Melbourne torsdag. Foto: Australian Broadcast Corp / AP / NTB Scanpix
KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: Dette skal være bilen som kjørte inn i en folkemengde i det travle krysset Flinders Street/Elizabeth Street i Melbourne torsdag. Foto: Australian Broadcast Corp / AP / NTB Scanpix Vis mer

Politiet opplyser i en pressemelding at to personer, blant dem sjåføren, er arrestert i forbindelse med hendelsen. De mener også at påkjørselen var tilsiktet.

- Basert på det vi har sett, så tror vi at det er snakk om en bevisst handling. Vi kjenner ikke til motivet, da vi fortsatt er tidlig i etterforskningen, sa politisjef Russel Barrett under en pressekonferanse like etter klokka 9 norsk tid.

Han bekreftet samtidig at 14 personer er skadd etter hendelsen, som politiet så langt ikke har kategorisert som terror-relatert.

Bilder fra stedet viser flere skadde personer som ligger på bakken. Få meter unna står en bulket hvit SUV.

- Folk løp overalt. Vi hørte flere flere kollisjoner, sier et øyenvitne til avisa Sydney Morning Herald .

En 24 år gammel mann er også pågrepet i nærheten. Han skal ha filmen hendelsen og politiet sier han var i besittelse av en bag med kniver.

Sjåføren arrestert

Vitner til hendelsen skal ha forklart at føreren av bilen ikke viste noen tegn til å forsøke å bremse ned eller unngå folkemengden.

- Han kjørte raskt rett gjennom på rødt lys, og det var bang bang bang. Det var den ene etter den andre, sier øyevitnet Lachlan Read til Herald Sun.

Byens ambulansetjeneste, Ambulance Victoria, bekrefter at de har kjørt 13 personer til sykehus, og at de fortsatt behandler to personer på stedet. Tidligere torsdag meldte de at et førskolebarn, som er blant de skadde, er kjørt til sykehus med alvorlige hodeskader.

Politiet bekrefter at de etterforsker hendelsen, som skal ha funnet sted omtrent klokka 16.45 lokal tid - 6.45 norsk tid.

PÅGREPET: En bilist har kjørt på flere fotgjengere i byen Melbourne i Australia. Bilføreren er pågrepet. Foto: Malcolm Sheridan / via Reuters / NTB Scanpix
PÅGREPET: En bilist har kjørt på flere fotgjengere i byen Melbourne i Australia. Bilføreren er pågrepet. Foto: Malcolm Sheridan / via Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Politiet har arrestert sjåføren. Omfanget av skadene er fortsatt uklare, sier polititalskvinne Creina O’Grady, ifølge Herald Sun.

Sidney Morning Herald skriver på sin side at politiet tilsynelatende ikke har stengt av området, slik de skal dersom det mistenkes terror. Videre skriver avisa at et nytt system med sirener som varsler et terrorangrep ikke har blitt aktivert.

- Meide ned alle sammen

Flere hundre mennesker skal ha samlet seg i området etter hendelsen, og politi på stedet skal ha grepet inn for å roe ned vitner som ropte at det dreide seg om et terrorangrep.

- Vi hørte en lyd, og da vi så til venstre så kunne vi se denne hvite bilen som meide ned alle sammen. Folk fløy i alle retninger, sier Sue Nicolaidis, som ble vitne til hendelsen, til den australske radiokanalen 3AW.

Omstendighetene bak hendelsen er fortsatt uklare.

Dagbladet kommer med mer.

Et hundretalls mennesker har samlet seg i området etter hendelsen torsdag. Foto: Melanie Burton / Reuters
Et hundretalls mennesker har samlet seg i området etter hendelsen torsdag. Foto: Melanie Burton / Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer