To menn arrestert etter nonne-voldtekt i India

Skal ha forgrepet seg på 74-åring og stjålet fra skole.

Arrestert:   To menn har blitt arrestert av politiet i Kalkutta etter voldtekten på en 74 år gammel nonne i India. Foto: AP Photo/Bikas Das
Arrestert: To menn har blitt arrestert av politiet i Kalkutta etter voldtekten på en 74 år gammel nonne i India. Foto: AP Photo/Bikas Das Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i den indiske storbyen Kalkutta har arrestert en gruppe menn tolv dager etter at en 74 år gammel nonne ble voldtatt på en skole i Vest-Bengal.

Dagens arrestasjoner skjer tolv dager etter overgrepet, og politiet holder nå tilbake to av dem etter en flere avhør.

Rajeev Kumar, en lokal politisjef, fortalte BBC at den første av de to ga informasjon om den andre, noe som igjen ledet til pågripelsen.

I etterkant av voldtekten slapp politiet fri en video fanget av CCTV, i tillegg til en dusørutlysning på 100 000 rupier for informasjon om hendelsen. Videoen viser også at overgrepsmennene stjal penger fra skolekassen og vandaliserte klosteret der den 74 år gamle nonnen var tilsatt.

Politiet ville ikke kommentere om de to arresterte mennene var blitt identifisert på videoen.

Hendelsen utløste store demonstrasjoner over hele India. Dette er en av flere høyprofilerte voldtekssaker som har preget landet de siste årene, noe som heller ikke har gått upåaktet i utlandet.

Tidligere i år utfordret USAs president, Barack Obama, landets ledelse på de problemene landet har med tanke på kvinnerettigheter og toleranse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.