To menn arrestert

LONDON (Dagbladet): Politiet arresterte i går to menn i forbindelse med etterforskningen etter de to forsvunne tiåringene Jessica Chapman og Holly Wells.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jentene fra Cambridgeshire surfet på Internett en halvtime før de forsvant. Det har blitt spekulert på om pedofile kan ha brukt nettet for å lokke til seg tiåringene, men politiet har ikke funnet bevis for at jentene var innom såkalte prategrupper.

Nektet å samarbeide

Samtidig kom nyheten om at to menn er arrestert. Den ene skal være i slutten av 40-åra, den andre rundt 35.

- I ett av avhørene nektet mennene å samarbeide med politiet. De ble pågrepet på grunn av sakens alvorlige karakter, uttalte fungerende førstebetjent David Beck til BBC. Han tror ikke arrestasjonene, som skjedde fredag kveld og i går morges, innebærer gjennombrudd i saken.

Tross avkreftelsen av chatte-teorien ville ikke sjefdetektiv Andy Hebb utelukke at Jessica og Holly kan ha blitt lurt hjemmefra av en pedofil som har gitt seg ut for å være tenåring på Internett.

Rekonstruksjon

Frykten for at jentene er blitt bortført og blir holdt tilbake mot sin vilje. Man tror fortsatt at de to er i live.

I går ble to unge jenter utstyrt med Manchester United-skjorter og lange, svarte bukser. Dermed så de akkurat ut som Jessica og Holly gjorde da de forsvant fra den vesle byen Soham for ei uke siden.

- Vi håper at dette vil minne folk om hva som skjedde forrige søndag, sa førstebetjent Beck.

REKONSTRUKSJON: I går ble to unge jenter iført samme type klær som Jessica Chapman og Holly Wells hadde på seg da de forsvant for ei uke siden. Håpet var at folk skulle komme med tips.