To menn ble lynsjet til døde etter rykter på WhatsApp

Mennene ble drept etter rykter om at de kidnappet barn ble spredt via WhatsApp i India. Nå er 18 personer arrestert.

OPPRØR: Indiske studenter protesterer etter drapet på de to unge mennene i Assam-distriktet lørdag. Foto: AFP / NTB Scanpix
OPPRØR: Indiske studenter protesterer etter drapet på de to unge mennene i Assam-distriktet lørdag. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet i den indiske delstaten Assam nordøst i landet har arrestert minst 18 personer i forbindelse med lynsjingen av to unge menn. De to mennene ble angrepet etter rykter om at de kidnappet barn i forbindelse med menneskehandel.

Abhijit Nath (30) og Nilotpal Das (29) ble slått til døde lørdag av en mobb på rundt 200 mennesker i en avsidesliggende landsby i Karbi Anglong-distriktet øst for Guwahati, skriver Al Jazeera.

De to er de siste ofrene etter at ryktespredning på sosiale medier, spesielt på WhatsApp, om gjenger som kidnapper barn.

- Vi har arrestert 18 personer. Vi har også arrestert personer som har vært involvert i å spre rykter på sosiale medier, sier Kuladhar Saikia, direktør ved politiet i Assam til Al Jazeera.

Politiet har arrestert personer etter opprør etter at drapene ble kjent. Tusenvis av mennesker har gått i gatene i Guwahati med krav om rettferdighet for ofrene.

Delte lynsjingen på sosiale medier

Nath og Das hadde reist til landsbyen Panjuri Kachari på sightseeing da de ble jaget og slått i hjel.

Et videoklipp av lynsjingen ble spredt på sosiale medier. Videoen viste at Das ba for sitt liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer