Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn dømt for å ha voldtatt 14-åring

En 20 år gammel mann er dømt til 5 1/2 års fengsel, mens en ett år yngre mann er dømt til 4 1/2 års fengsel for å ha voldtatt en da 14 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepet skjedde i Fyllingsdalen i Bergen en sommerkveld i 2016, skriver Bergens Tidende.

Den yngste av mennene kjente 14-åringen og inviterte henne med hjem. På vei til leiligheten kjøpte han hjemmebrent som de drakk. I leiligheten hadde de to mennene samleie med jenta, og mennene mente jenta deltok frivillig. Bergen tingrett slår imidlertid fast at jenta ble voldtatt. «Fornærmede ble nærmest behandlet som en gjenstand», heter det i dommen.

– De var to store gutter som gjorde hva de ville med meg, sa jenta i sin forklaring i tingretten.

Ifølge jentas bistandsadvokat, Ellen Eikeset Mjøs, er hun veldig glad for å ha blitt trodd.

To år av 19-åringens straff ble gjort betinget. Mennene er også dømt til å betale 300.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta, som har hatt problemer i ettertid.

Ifølge mennenes forsvarere, advokatene Fredrik Verling og Lasse Solberg, ligger det an til at dommen blir anket.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling