<strong>&nbsp;I RETTEN:</strong> De to domfelte mennene i retten med sine advokater. Photo: Marius Becker / DPA / NTB Scanpix
 I RETTEN: De to domfelte mennene i retten med sine advokater. Photo: Marius Becker / DPA / NTB Scanpix Vis mer

To menn dømt for overgrep i Köln nyttårsaften

De første dommene i sakskomplekset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 21 år gammel irakisk mann og en 26 år gammel afghansk mann er begge dømt for overgrep i Köln nyttårsaften. De er de første som er dømt etter masseovergrepene.

Et halvt år etter at en stor gruppe menn ble anmeldt for å ha overfalt og forulempet flere hundre kvinner i Köln på nyttårsaften, er de første dømt for seksuelle overgrep. Hittil det kun falt dommer for tyverier.

Én av mennene nektet straffskyld, mens den andre ikke ville forklare seg under rettssaken. De to mennene var også tiltalt for tyveri.

Nå forteller Köln-ofrene sine historier etter overgrepene på nyttårsaften

Begge fikk en betinget fengselsdom, med prøvetid på ett år. Den 21 år gamle mannen ble også idømt 80 timers samfunnsstraff.

Etter nyttårsfeiringen i Köln ble det anmeldt en rekke overgrep, ran, tyverier og seksuell trakassering av kvinner. Det ble også anmeldt to voldtekter.

Etterforskningen ble rettet i stor grad inn mot en gruppe asylsøkere og innvandrere uten lovlig opphold i landet.

Torsdag ble en ny lov som utvider definisjonen av voldtekt, enstemmig vedtatt. Tyskland har i flere år diskutert behovet for strengere straffer for voldtekt, og den nye lovgivningen kom på plass etter masseovergrepene i Köln.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer