To menn dømt for tortur i Kristiansand

Dømt til fengsel for bortføring, tortur og grovt ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 23-åring er dømt til fengsel i seks år og seks måneder, og en 21-åring er dømt til fengsel i to år og åtte måneder, skriver Fædrelandsvennen.

Begge straffene er betydelig strengere enn påstandene fra påtalemyndigheten, som var fire år og fire måneder for 23-åringen og ett år og seks måneder for 21-åringen.

«Begge de to fornærmede ble utsatt for en rå, utspekulert og til de grader hensynsløs behandling. Volden og frihetsberøvelsen mot dem hadde ingen rimelig foranledning», heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

I fjor høst holdt kameratene ifølge dommen en mann fanget om bord i over ett døgn i en yacht og mishandlet ham med blant annet vanntortur, samtidig som de tømte boligen hans for verdier. Fornærmede har i ettertid fått diagnosen posttraumatisk stressyndrom.

Den andre fornærmede ble holdt fanget og mishandlet over fire døgn i oktober og ble slått, brent og utsatt for støt med støtpistol, samtidig bankkontoen hans ble tømt, slår retten fast.

Alle de fire involverte er ifølge dommen tilknyttet byens narkotikamiljø, og 21-åringen og 23-åringen var kraftig ruset under mishandlingen.

(NTB)