Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn dømt for uaktsomt drap på musikeren Paul Simmons

To menn på 38 og 35 år er dømt til 15 og ti års fengsel for grovt bedrageri og uaktsomt drap på musikeren Paul Simmons.

DØD: Musiker Paul Simmons ble funnet død på et hotellrom i Oslo i 2015. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
DØD: Musiker Paul Simmons ble funnet død på et hotellrom i Oslo i 2015. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paul Simmons var 25 år gammel da han fikk i seg heroin og døde av nedkjøling i et badekar på et hotell midt i Oslo sentrum i februar 2015. Musikeren hadde en kroppstemperatur på rundt 30 grader da han ble funnet livløs på hotellrom 621.

Han ble kjørt til Ullevål sykehus i Oslo, men døde etter to dager.

I rettssaken som ble avsluttet i begynnelsen av juli, ba påtalemyndigheten om at 35-åringen skulle dømmes til forvaring i 21 år, og at passende straff for 38-åringen var fengsel i 17 år.

Uaktsomt drap

Mens påtalemyndigheten mente de to handlet med forsett, kom Oslo tingrett fram til at de to kameratene skal straffes for å uaktsomt ha forvoldt en annens død, skriver VG.

Politiet mente mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept. I ukene før han ble funnet livløs ble kontoen hans tappet for nær 800.000 kroner. De to mennene ble pågrepet en måned etter dødsfallet.

- En ulykke

I retten erkjente de to mennene at de bevisst hadde svindlet 25-åringen, men påsto at dødsfallet var en ulykke. Den ene av de tiltalte forklarte at han hadde kjøpt heroinet som Simmons fikk i seg, i den tro at det var kokain.

De var også tiltalt for drapsforsøk mot en mann i 50-årene fra Oslo. Påtalemyndigheten ba imidlertid om frifinnelse på dette punktet ettersom det ikke kunne sannsynliggjøres at mannen ville dødd dersom politiet ikke hadde kommet til stedet. Begge ble imidlertid dømt for å ha ranet mannen.

35-åringen har også delvis erkjent straffskyld for voldtekter. Han er også tidligere straffedømt for vold mot tidligere samboere og ekskjærester.

Hele Norges coronakart