To menn dømt for voldtekt i Trondheim

Voldtok to kvinner på nachspiel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til tre og et halvt års fengsel og en 23 år gammel mann til ett års fengsel for voldtekt av to kvinner i Trondheim i februar i fjor, melder Adresseavisen.

23-åringen ble dømt for grovt uaktsom voldtekt, ettersom han «ikke skjønte at NN, i den situasjonen hun var i, ikke samtykket til samleie», ifølge tiltalen.

Påtalemyndigheten la fram tekniske bevis for at mannen hadde gjennomført seksuelle overgrep mot en av kvinnene, men 23-åringen nektet for dette. Ifølge 23-åringens forsvarer, Tore Angen, har hans klient fortsatt ikke tatt stilling til om han vil anke dommen.

20-åringen ble dømt for å ha handlet med forsett og har besluttet å anke dommen. Begge er dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisning til kvinnene.

De to mennene - som da var 19 og 21 år gamle - tok med seg de to kvinnene som da var 19 år hjem til et nachspiel i en leilighet i Trondheim sentrum etter først å ha vært på et utested i byen. Et vitne som deltok på nachspielet forklarte at han ble kastet ut av leiligheten og deretter ringte til politiet og uttrykte bekymring for at de to kvinnene ble utsatt for seksuelle overgrep i leiligheten.

Politiet rykket ut til leiligheten og pågrep de to gjerningsmennene. De to kvinnene ble innlagt på St. Olavs hospital.

(NTB)