DØDE ETTER VOLD: Kriminalteknikere arbeider på funnstedet etter at en mann ble funnet blodig på bakken ved Bjerke i Oslo tirsdag ettermiddag. Døde av skadene han fikk etter å ha blitt utsatt for vold.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DØDE ETTER VOLD: Kriminalteknikere arbeider på funnstedet etter at en mann ble funnet blodig på bakken ved Bjerke i Oslo tirsdag ettermiddag. Døde av skadene han fikk etter å ha blitt utsatt for vold. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

To menn drapssiktet i Bjerke-saken. En av dem var utvist fra Norge

To menn siktet for drap etter at mann i 30-åra døde på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene som er pågrepet etter voldsepisoden på Bjerke tirsdag, er nå siktet for drap. En mann i 30-årene døde torsdag kveld på sykehus etter hendelsen.

Politiet mener at en mann i 30-årene og en mann i 40-årene sto bak volden mot avdøde, som ble funnet kritisk skadd på gaten tirsdag. De to ble pågrepet onsdag og har inntil fredag morgen vært siktet for drapsforsøk.

- Siktelsen for de to pågrepne er endret, de er siktet for drap. Begge to vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag, fredag 21. juli, klokken 14 og klokken 15. De begjæres fengslet for fire uker med restriksjoner, skriver politiet i Oslo i en pressemelding.

Utvist fra Norge

En av de siktede for drapet på en mann i 30-årene på Bjerke var utvist fra Norge. Han er dømt for en rekke alvorlige voldshendelser de siste årene.

Senest i mars i år ble 29-åringen fra Algerie dømt til fengsel i ett år for å ha slått en annen mann i hodet med en glassflaske slik at han fikk brudd i kraniet og nesen. Han ble i tillegg dømt for å ha båret skytevåpen og ha oppbevart narkotika.

Mannen fikk fratrekk for 236 dager som han allerede hadde sittet i varetekt.

- Tiltalte er dømt flere ganger tidligere for alvorlige voldslovbrudd, uten at dette har virket dempende på hans vilje til å begå alvorlig kriminalitet, het det i dommen.

Der kom det også fram at mannen ikke har oppholdstillatelse i Norge og at det foreligger et utvisningsvedtak om varig utvisning fra Norge.

Har ikke erkjent straffskyld

Tidligere har forsvareren til mannen i 40-årene sagt at hans klient ikke erkjenner straffskyld til den opprinnelige siktelsen på drapsforsøk.

Den andre siktede representeres av advokat Unni Fries. Mannen i 30-årene satt torsdag i et flere timer langt avhør.

- Han har ikke erkjent straffskyld. Jeg har ikke fått noen dokumenter i saken, så kan ikke si noe mer nå, sa Fries til NTB fredag morgen – før det ble kjent at politiet endret siktelsen.

Politiet har ikke gjort nye avhør etter endringen.

– Vi vet derfor ennå ikke hvordan de stiller seg til den nye siktelsen, opplyser politiet.

Funnet bevisstløs

Den avdøde mannen i 30-årene ble funnet bevisstløs på bakken med synlige hevelser i ansiktet av forbipasserende i Refstadsvingen rundt klokka 15.45 tirsdag.

Dagen etter opplyste politiet at de hadde pågrepet og siktet de to mennene for drapsforsøk. De er kjent for politiet fra før, som mener det skal ha vært en konfrontasjon eller et slagsmål i forkant av hendelsen. Vitner skal ha sett deler av det som skjedde.

(NTB)