To menn drept av FN-soldater under koleraprotest

FN i Haiti mener de skjøt i selvforsvar.

KRITISERES: FN-styrkene i Haiti beskyldes for ikke å klare å kontrollere epidemien. I går ble to demonstranter skutt mens de protesterte mot kolerautbruddet i landet. FN hevder de skjøt i selvforsvar. Foto: AP/Emilio Morenatti/Scanpix
KRITISERES: FN-styrkene i Haiti beskyldes for ikke å klare å kontrollere epidemien. I går ble to demonstranter skutt mens de protesterte mot kolerautbruddet i landet. FN hevder de skjøt i selvforsvar. Foto: AP/Emilio Morenatti/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn ble drept da FN-soldater skjøt med skarpt mot demonstranter som protesterte mot det dødelige kolerautbruddet i Haiti mandag. FN sier det ble skutt i selvforsvar.

- Den ene av de drepte ble funnet på bakken utenfor FN-basen utenfor byen Cap-Haitien, sier den lokale tjenestemannen Bimps Noel.

Også på dette stedet utviklet det seg voldelige sammenstøt mandag da demonstranter protesterte mot at det dødelige kolerautbruddet har eskalert og nådd de fleste delene av landet siden det brøt ut for en måned siden.

FN-soldatene i landet beskyldes for ikke å klare å kontrollere epidemien, samtidig som mange anklager en nepalsk FN-kontingent for å ha tatt med seg koleraen fra Asia.

- Først skjøt de for å oppløse folkemengden. Etterpå fikk jeg inntrykk av at de skjøt mot en mann, sier Noel.

20-åringen ble ifølge Noel skutt i ryggen.

Også en annen mann ble skutt og drept i sammenstøtene i en annen av Cap-Haitiens gater, opplyser det lokale politiet.

Et titall mennesker får ifølge politiet legebehandling etter å ha blitt skutt.

FN undersøker nå beskyldningene om at kolerautbruddet, som snart har krevd 1.000 menneskeliv i Haiti, har oppstått i leiren til den nepalske FN-kontingenten som ankom landet kort tid før det første utbruddet av den dødelige sykdommen.
NTB