SNAPSAVE BLE HACKET:  200 000 filer fra tjenesten Snapsaved, som lagrer Snapchat-bilder, havnet på avveie etter et hackerangrep i oktober i fjor. To menn er nå tiltalt i Norge for å ha spredt stjålet materiale. Foto: Lionel Bonacenture / AFP / NTB Scanpix
SNAPSAVE BLE HACKET: 200 000 filer fra tjenesten Snapsaved, som lagrer Snapchat-bilder, havnet på avveie etter et hackerangrep i oktober i fjor. To menn er nå tiltalt i Norge for å ha spredt stjålet materiale. Foto: Lionel Bonacenture / AFP / NTB ScanpixVis mer

To menn er tiltalt for å ha spredt stjålne snapchat-bilder

200 000 Snapsaved-filer ble hacket i fjor. Mange nordmenn ble rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kripos aksjonerte i oktober i fjor mot flere adresser i Oslo og Lillestrøm i Snapchat-saken, etter at hackere fikk kontroll over 200 000 private snapchat-filer.

Nå er to menn tiltalt for heleri for å ha spredt stjålne bilder, melder NRK.

Datainnbrudd Dagbladet avslørte i fjor at hackere hadde fått kontroll på over 200 000 private snapchat-filer etter et datainnbrudd hos den danske pirattjenesten Snapsaved.

Selve datainnbruddet etterforskes i Danmark, men to nordmenn ble også pågrepet etter aksjonen mot adresser i Oslo og Lillestrøm i fjor. To menn er tiltalt for heleri.

- På det tidspunktet vi gikk inn i materialet så var det disse to som var mest aktive i delingen, sier seksjonsleder for internettrelatert etterforskningsstøtte til NRK.

Stor lekkasje Dette er første gang Kripos oppretter sak på bakgrunn av spredning av stjålne bilder på Internett. Som Dagbladet tidligere har skrevet, tilhører svært mange av de lekkede bildene norske ungdommer.

Ifølge Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) havnet så mye som 90.000 bilder og opp mot 10.000 filmer på avveie, og noen av dem ble karakterisert som seksualiserte bilder av barn under 18 år.

Snapsaved skrev i en facebookmelding om datainnbruddet at «de fleste av våre kunder er nordmenn, svensker og amerikanere.»