To menn fikk ti års fengsel for voldtekt med døden til følge

Særdeles skjerpende omstendigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To menn er i Nord-Troms tingrett dømt til ti års ubetinget fengsel for å ha forvoldt en annen manns død under særdeles skjerpende omstendigheter.

Ifølge NRK er de to mennene dømt etter voldtektsbestemmelsen i straffeloven. De to ble frifunnet for forsettlig drap på den 55 år gamle mannen. Han ble funnet død i sin bolig i Olderdalen i Kåfjord i september i fjor. Retten kom til at volden mannen ble utsatt for, regnes som voldtekt, og at voldtekten hadde døden til følge.

De er dømt til ti års ubetinget fengsel og til å betale 200 000 kroner i oppreising til pårørende. Aktor ba om 16 års fengsel for forsettlig drap, men fikk ikke medhold.

- Min klient er innstilt på å anke dommen, sier advokat Svein Kristian Wikstrøm, som forsvarer den 41 år gamle domfelte, til NTB.

Forsvareren til en meddømt 32-åring, advokat Morten Furuholmen, var ikke tilgjengelig mandag kveld.

Den 55 år gamle mannen ble funnet død i boligen der han bodde alene i slutten av september i fjor. Mannen var i en forfatning da han ble funnet død, som gjorde at Troms politidistrikt åpnet etterforskning med bistand fra Kripos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer