- To menn fulgte etter Bråten hjem

Egil Tostrup Bråten ble sett sammen med to ukjente menn, bare sekunder før han ble utsatt for et rovmord på åpen gate. De to har sannsynligvis fulgt etter 23-åringen da han var på vei hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De nye opplysningene fra en drosjesjåfør er svært interessante for politiet, som nå jakter på de to ukjente mennene.

Trolig har drosjesjåføren sett Bråten sammen med drapsmennene, bare sekunder før 23-åringen ble stukket ned og drept i Nordahl Bruns gate i Oslo natt til mandag 18. november.

- Vi er svært interessert å komme i kontakt med disse to personene som har vært sammen med en person vi ikke utelukker er Egil Tostrup Bråten, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Over på sekunder

Politiet har nå nærmest fått en fullstendig oversikt over hva som skjedde i gata da Bråten ble drept.

To drapsvåpen var involvert i drapet, trolig en kniv og et annet stikkvåpen, som kan være en rød skrutrekker:

00.35 blir Bråten observert på vei inn i Nordahl Bruns gate av en kamerat. Rundt denne tida ser en drosjesjåfør to menn i Langes gate, bare noen meter bak 23-åringen.

Minutter seinere, rundt 00.40, kjører drosjesjåføren oppover Nordahl Bruns gate igjen. Da ser han de to mennene sammen med det som trolig er Bråten. De står sammen like ovenfor inngangen til hybelhuset der Bråten bodde.

Klokka 00.46 passerer to menn inngangen til hybelhuset. De er fanget opp av et overvåkingskamera og har meldt seg for politiet. Mennene sier de ikke så noe som helst uvanlig, og er ikke knyttet til drapet av politiet.

Det betyr at Bråten ble drept et sted mellom 00.40 og 00.45 natt til mandag 18. november. Han har satt seg til motverge, men den grufulle handlingen må ha vært over på sekunder.

Har sikret DNA-spor

- Drosjesjåføren fattet interesse for de to personene han så i Langes gate. Derfor kjørte han opp og ned Nordahl Bruns gate. Han har dessverre ikke klart å gi en god beskrivelse av de to mennene. Men han så ingen krangling og ikke noe våpen. Vi jobber nå rundt disse to personene. Det er ting som tyder på at disse har fulgt etter Bråten, bekrefter politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.

Dagbladet kjenner til at politiet har sikret seg DNA-spor som stammer fra ukjente personer.

Det kan dermed bli aktuelt å DNA-teste personer som er involvert i saken.

- På åstedet har vi sikret spor som har interesse for saken, og det er gjort funn som ikke er identifisert, bekrefter Abrahamsen.

- Kan det bli aktuelt å DNA-teste personer som er i saksmaterialet?

- Vi vil vurdere å sjekke ut sentrale personer, uten at jeg vil gå nærmere inn på hva dette går ut på, svarer Abrahamsen.

Bråten ble funnet drept noen meter nedenfor inngangen til hybelhuset der han bodde. Han har klart å bevege seg noen meter etter at han ble stukket ned. Drapsvåpenet er ikke funnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer