To menn hardt skadd i slagsmål i Holmenkollen

Banket opp med spade. Tre norske menn i 30-åra er pågrepet.

HODESKADER: To personer er hardt skadd etter et slagsmål i Holmenkollen. Tre menn i 30-åra er pågrepet av politiet. Foto: Daniel Dale Laabak
HODESKADER: To personer er hardt skadd etter et slagsmål i Holmenkollen. Tre menn i 30-åra er pågrepet av politiet. Foto: Daniel Dale LaabakVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 1545 fikk politiet i Oslo melding om et slagsmål i skogen nedenfor Frognerseteren. De involverte hadde slått leir i Normarka for å se på femmila i Kollen.

- Det er brukt slagvåpen, trolig spade, og to personer er fraktet hardt skadd til Ullevål universitetssykehus. Begge har hodeskader. De er under behandling, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

De skadde er to menn, begge i 40-åra. Tilstanden deres skal være alvorlig. Politiet har flere gode vitner som kan fortelle dem om hendelsen, men de er likevel interessert i å komme i kontakt med flere vitner.

- Vi har pågrepet tre norske menn i 30-åra, sier Ege.

Politiet opplyser om at hendelsen ble utløst av munnhuggeri mellom to grupperinger. Flere personer skal ha angrepet de to ofrene med spade og mulig andre slagvåpen.

- Når to personer er så alvorlig skadd, er dette en sak vi ser svært alvorlig på. Det skal ikke være slik på en hyggelig dag i Holmenkollen. Da skal folk kose seg og være rause med hverandre, sier operasjonslederen.

Iføle vitner skal det være snakk om ytterligere to gjeringspersoner.

- Vi oppfordrer disse om å melde seg for oss, sier Ege.

De tre pågrepne er alle tidligere straffedømte. Ofrene er ikke tidligere kjent for politiet.

ÅSTEDET: Politiet har flere vitner til spadeangrepet nedenfor Frognerseteren. Foto: Daniel Dale Laabak
ÅSTEDET: Politiet har flere vitner til spadeangrepet nedenfor Frognerseteren. Foto: Daniel Dale Laabak Vis mer