- To menn holdt ham nede, mens den tredje tok fart og sparket i ansiktet

SOS Rasisme-avhopper banket opp på bibliotek i Oslo. Tre personer innbrakt for legemsbeskadigelse.

SENDT TIL LEGEVAKTA: Politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld. Her er Bård Frantzen (34), tidligere tillitsvalgt og ansatt i SOS Rasisme, som kommer blodig ut fra biblioteket. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet
SENDT TIL LEGEVAKTA: Politi og ambulanse måtte rykke ut til en slåsskamp inne på Deichmanske bibliotek på Schous plass torsdag kveld. Her er Bård Frantzen (34), tidligere tillitsvalgt og ansatt i SOS Rasisme, som kommer blodig ut fra biblioteket. Foto: Therese Doksheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire avhoppere fra organisasjonene SOS Rasisme og Tjen Folket var samlet i et møterom på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka i Oslo i går kveld, da flere medlemmer av kommunistpartiet Tjen Folket skal ha ankommet lokalet i 19-tida.

I løpet av kort tid startet et blodig slagsmål som førte til at flere politibiler og ambulanse rykket ut til biblioteket.

Det er uenighet mellom partene om hva som faktisk skjedde, og hvem av som gjorde hva under slagsmålet.

Tre arrestert - Flere personer ble kjørt til legevakta. Tre er arrestert og siktet for legemelisbeskadigelse og politiet har foretatt ytterligere avhør, sier operasjonsleder Even Jørstad til Dagbladet.

Har du bilder eller informasjon om hendelsen? Send en epost til eff@dagbladet.no.De tre siktede er 19, 23 og 34 år gamle. Alle blir sittende i varetekt over natta og avhøres fredag. - Den ene grupperingen bestod av personer fra Tjen Folket, sier operasjonsleder Andre Kråkenes til Dagbladet.Organisasjonen bekrefter også i en uttalelse at flere unge aktivister var med i slåsskampen. Historiene om hvordan det hele startet er vidt forskjellige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer