To menn i avhør etter påkjørsel

36 bilister skal ha passert åstedet der Marius Haave ble påkjørt. En av dem kjørte ned og drepte 18-åringen - og stakk av fra åstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 år gamle Marius Haave ble påkjørt, drept og forlatt natt til i går. Han var på vei hjem fra en kamerat da hendelsen ved Statoilstajonen på E18 i Bamble skjedde.

Sent i går kveld satt to personer i avhør hos politiet i Oslo. De to Oslo-mennene måtte forklare seg om uoverenstemmelsene mellom dem og 18-åringen like før han ble påkjørt og drept, skriver VG.

To to er inne som sentrale vitner i saken. Marius Haave skal ha spurt de to mennene om haik hjem, men de ville ikke ha han med. Stemningen skal ha vært hissing, men det skal ikke ha oppstått håndgemeng. Kort tid etter ble 18-åringen funnet drept i veikanten.

Bilen til de to de to kjørte er nå tatt inn til undersøkelse, bekrefter Politikonstabel Odd Kostveit ved Bamble Lensmannskontor.

36 biler passerte

Veivesenet har en sensor i veibanen i nærheten av åstedet. Sensoren registrerer antall biler som passerer i begge retninger, skriver VG. Marius Haave skal ha blitt påkjørt i tidsrommet mellom 01.45 og 01.52.

- I timen mellom klokken 01 og 02 passerte 36 biler i nord- og sydgående retning, opplyser Kostveit.

- Vi har fått en muntlig orientering fra Rettsmedisinsk institutt. Informasjonen derfra underbygger vår oppfatning om at 18-åringen ble utsatt for en trafikkulykke, sier Kostveit.

Utover dagen i går klarte etterforskerne å spore opp flere av de 36 bilene som hadde passert stedet innenfor det aktuelle tidsrommet. Alle ble sjekket ut av saken, ifølge politiet.

Tidligere artikkel om saken