Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn knivstukket i Oslo

Ingen livstruende skadd. Startet med et slagsmål ved Munch-museet.

TO KNIVSTUKKET: En person er stukket i overkroppen mens den andre har knivskader i beinet. Politiet tror de ble skadet under et slagsmål ved Munch-museet på Tøyen i Oslo i kveld. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
TO KNIVSTUKKET: En person er stukket i overkroppen mens den andre har knivskader i beinet. Politiet tror de ble skadet under et slagsmål ved Munch-museet på Tøyen i Oslo i kveld. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): To menn er knivstukket i Oslo i kveld. Politiet setter det i sammenheng med et større slagsmål ved Munch-museet på Tøyen tidligere i kveld.

- I 19.45-tida fikk vi melding om et slagsmål et sted på Tøyen. Det har trolig vært ved Munch-museet. Flere personer ble sett da de stakk fra stedet, sier vaktleder Per Olav Utgård ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

En kvinne ble sendt til legevakt med det som trolig er et armbrudd etter slåsskampen.

- I 21-tida fikk vi melding om at en ambulanse hadde hentet to personer med knivskader på en adresse på Ryen i Oslo. Den ene er stukket i overkroppen og har en punktert lunge. Han er sendt til Ullevål sykehus. Skadene er ikke livstruende får vi opplyst, sier Utgård. Han andre ble stukket i det ene beinet og ble sendt til legevakta i Oslo, sier vaktlederen.

De skadde mennene er av utenlandsk opprinnelse. Politiet kjenner ikke bakgrunnen for slåsskampen, men har håp om å få svar når de snart skal avhøre den ene knivskadde mannen og den skadde kvinnen på legevakta i kveld.

- Vi vet ikke om de tilhører noe spesielt miljø eller om de er kjent for oss tidligere, sier Utgård.

Oslo-politiet gjengprosjekt er så langt ikke koblet inn i saken, ifølge politiet.

- Alt fremstår noe uklart for oss fremdeles. Vi har ikke noe eksakt åsted på Tøyen og forhistorien er noe uklar. Det vi vet er at det var flere deltakere på dette slagsmålet og at mange har stukket fra stedet, sier Utgård.

Etter slagsmålet skal politiet ha satt i gang et bredt søk på Tøyen, opplyser operasjonsleder Britt Homb-Døving.

Ved midnatt kunne vaktleder Lenart Kydalen ved sentralvakta i Oslo fortelle Dagbladet at de har sendt ut tre etterforskere for å gjøre avhør av de tre skadde. Personen som er sendt til Ullevål sykehus er alvorlige, men ikke livstruende.

- Han har mulighet til å snakke med politiet, sier Kydalen, og legger til at også de andre to ofrene har mulighet til det.

— Både kvinnen som ble plukket opp, og mannen som ble sendt til legevakta, er hjemme igjen. Mannen som ble sendt til Ullevål universitetssykehus, er operert og vil antakelig bli utskrevet i løpet av tirsdag ettermiddag. Politiet har avhørt ham i natt, opplyser vaktleder Lennart Kyrdalen ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB like før klokka fem i dag morges.

SKAL AVHØRES I KVELD: Politiet håper å få svar på hva som skjedde når de skal avhøre den ene skadde mannen i kveld. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
SKAL AVHØRES I KVELD: Politiet håper å få svar på hva som skjedde når de skal avhøre den ene skadde mannen i kveld. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media