TATT UNDER KNIVRAN: Oslo-politiet ber om tips om denne røde Audien stående i Arups gate i Oslo fra 29. mars til 1. april. De knytter den til gullsmedranet på Grønland. Bilen ble trolig stjålet av to mørkledde menn som skal ha knivtruet den til seg 21. mars utenfor Stockholm. Foto: Politiet
TATT UNDER KNIVRAN: Oslo-politiet ber om tips om denne røde Audien stående i Arups gate i Oslo fra 29. mars til 1. april. De knytter den til gullsmedranet på Grønland. Bilen ble trolig stjålet av to mørkledde menn som skal ha knivtruet den til seg 21. mars utenfor Stockholm. Foto: PolitietVis mer

- To menn knivtruet til seg ransknyttet Audi åtte dager før ranet

To mørkkledde menn skal ha angrepet bileieren utenfor Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag gikk Oslo-politiet ut med bilder av en rød, svenskregistrert Audi A3 som sto feilparkert i Arups gate fra lørdag 29. mars til den ble oppdaget av politiet tirsdag 1. april.

Bilen knyttes til det brutale gullsmedranet på Grønland i Oslo lørdag 29. mars.

Politiet ber om de som kan ha sett audien eller personer i den om å kontakte politiet og gikk i kveld på en rundspørring i nabolaget bilen ble funnet.

- Vi knytter den til gullsmedranet. Vi ønsker observasjoner og tips om denne bilen i det beskrevne tidsrommet. Vi vil også foreta en rundspørring i det aktuelle nabolaget, sier politiinspektør Einar Aas, leder for organisert kriminalitet i Oslo-politiet til Dagbladet.

Han ønsker ikke å si hvordan bilen er knyttet til ranet. Nå viser det seg bilen trolig var bytte etter et brutalt ran utenfor Stockholm den 21. mars i år, altså litt over en uke før ranet.

Svensk TV3 sitt Efterlyst-program la ut en melding om bilen den 26. mars i år. Der kommer det fram at en rød Audi A3 med det samme kjennemerket som på bilen i Oslo - XMH834 ble stjålet ved en Jet bensinstasjon i Nacka utenfor Stockholm 21. mars i 22.45-tida.

- Bileieren som holdt på å tanke bilen ble knivtruet av to mørkkledde menn som tvang til seg bilen, skriver Efterlyst.

Oslo-politiet har ikke besvart Dagbladets henvendelse om Efterlyst-artikkelen.

Transportstyrelsen i Sverige oppgir også at bilen nå er registrert som stjålet.

Under gullsmedranet flyktet ranerne fra gullsmedbutikken i Grønlandsleiret i en Audi A3, som så ble satt fyr på ved Lakkegata skole, bare et par minutters kjøring unna. Ranerne var bevæpnet med en Kalashnikov, og avfyrte skudd - trolig i lufta - under ranet.