HAVARERTE: Flyet som siden ble funnet havarert. Foto: Hovedredningssentralen
HAVARERTE: Flyet som siden ble funnet havarert. Foto: HovedredningssentralenVis mer

To menn omkom da mikrofly styrtet

To menn er bekreftet omkommet etter flystyrt i Nordland.

Mikroflyet med to personer om bord ble meldt savnet klokka 22.12 tirsdag kveld i området mellom Saltfjellet og Meløy i Nordland.

- Vi har funnet flyet og to omkomne, bekrefter redningsleder ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS), Frode Iversen, til Dagbladet.

- Det er en mann i 30-åra og en mann i 50 åra - begge bosatt i Nordland - som er omkommet. De nærmeste pårørende er varslet, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Fred Leirvik, til Dagbladet.

HRS skriver i en pressemelding at de ble funnet om lag 17 kilometer øst for Glomfjord i Meløy kommune.

Drev reinleting

- 29. august klokka 00.54 meldte F-16 at de hadde gjort observasjoner på bakken om lag 17 kilometer øst for Glomfjord. Ambulansehelikopteret ble sendt inn for å undersøke, og 20 minutter seinere ble det fastslått at det dreide seg om et havari uten overlevende, skriver Iversen.

Nordland politidistrikt har nå ansvaret for å etterforske hendelsen.

Det savnede mikroflyet var utstyrt med pontonger, og tok av fra Markvatnet nær Ørnes på morgenen 28. august for å drive reinleiting i det som nå er søksområdet. Siste observasjon av flyet ser ut til å være gjort i 14-tiden 28. august.

- Vi flyr inn politifolk til området. De vil holde vakt på stedet fram til teknikere og havarikommisjonen kommer dit i morgen. Det er altfor tidlig å si noe om årsaken, sier Leirvik til Dagbladet.

Omfattende leteaksjon

HRS satte i gang en storstilt leteaksjon da flyet ble meldt savnet. Den omfattet to F-16-fly, et Sea King-helikopter fra Bodø, et ambulansehelikopter fra Brønnøysund og to militære Bell-helikoptere fra Bardufoss.

Det savnede mikroflyet var utstyrt med pontonger da det tok av fra Markvatnet nær Ørnes om morgenen 28. august for å drive reinleting. Siste observasjon av flyet ser ut til å ha vært gjort i 14-tiden, ifølge HRS.

Iversen opplyser at sjøfly av denne typen ikke har plikt til å melde flygeplan.

– Dette er et lite og lett fly som vi tror har vært på reinsøking og dermed har fløyet lavt, sier han til NTB.