To menn omkom i snøskred i Troms

Ble gravd ut etter to timer, men livet sto ikke til å redde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer ble tatt av et snøskred ved Middagstinden på Kvaløya utenfor Tromsø i dag.

I 14-tida ble mennene funnet av letemannskaper, men de hadde da ligget omlag to timer snømassene. Like før klokka 16 bekrefter politiet at begge er omkommet.

Skredet i den bratte fjellsida gikk trolig i 11.30-tida, men det tok nærmere en time før turfølget til de skadde kom innenfor mobildekning og klarte å varsle.

- Norsk Folkehjelp Tromsø ble varslet av politiet klokken 12.36. Meldingen gikk ut på at to personer er savnet i skredet og at det muligens er vanskelig adkomst til skredområdet, sier beredskapsansvarlig for Norsk Folkehjelp Erlend Aarsæther til nordlys.no.

Det skal ha vært fire lokale personer i 40-50-åra som la ut på tur i fjellet i 10-tida i dag.

- Fire personer var på tur ved Middagstinden, to av dem er tatt av et snøras, sa vakthavende redningsleder Finn-Tore Sortland tidligere i dag.

De to som ikke ble rammet direkte av skredet fikk etterhvert gikk beskjed via sms til en bekjent som slo alarm til redningsetatene. Samtidig som de to på stedet begynte å lete i snømassene på egen hånd, ble en hundeekvipasje flydd inn i området i et ambulansehelikopter.

I tillegg ble flere redningshunder, politi og letemannskaper fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors med snøskutere sendt til stedet, men adkomsten var vanskelig.

I 14-tida ble mennene funnet.

- Begge er gravd ut av skredet. Den ene er fløyet med helikopter til sykehuset i Tromsø, den andre mannen er fortsatt på stedet, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NTB.

Men livet til de to sto altså ikke til å redde.

Middagstinden er et stedvis bratt fjell som ligger i nærheten av tettstedet Kattfjordeidet på Kvaløya.