To menn pågrepet etter gatedrapene i Oklahoma

Hvite menn i pickup skjøt fem svarte personer. Tre av dem ble drept.

FULL ETTERFORSKNING: Politifolk fra naboområdet Osage har kommet til for å hjelpe sine kolleger i Tulsa med etterforskningen. Foto: REUTERS/Larry Papke/Scanpix
FULL ETTERFORSKNING: Politifolk fra naboområdet Osage har kommet til for å hjelpe sine kolleger i Tulsa med etterforskningen. Foto: REUTERS/Larry Papke/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  To menn (19 og 31) er pågrepet og siktet etter at fem personer ble skutt, hvorav tre av dem ble drept, i Tulsa i Oklahoma i går. 

De to ble pågrepet kl 01.47 lokal tid, ifølge NBC News. De er siktet for tre drap og to drapsforsøk.   

- Vi føler med familiene til ofrene og vi håper at pågripelsene kan være en viss form for lettelse for dem, sier det lokale politiet i en uttalelse ifølge lokalavisa Tulsa World.

Alle de fem som er skutt er svarte, og politiet fryktet de stod overfor rasemotivert hatkriminalitet. De beskrev i går drapsmannen som en hvit mann som kjørte en hvit pickup.

Det første offeret, Dannaer Fields (49), ble funnet omtrent kl. 01 natt til fredag lokal tid. Tre minutter senere fant politiet to andre menn, som var skutt og skadet, to kvartaler unna. Omtrent kl. 01.50 fant de Bobby Clark (54) skutt og drept like i nærheten. Og kl. 08.30 ble det tredje drapsofferet, William Allen (31), funnet skutt og drept, melder lokalavisa Tulsa World.

Chuck Jordan, sjef i det lokale politiet, sa i går følgende, ifølge Tulsa World:

- Det er for tidlig å konkludere med at drapene er rasistisk motivert, selv om det kan være en logisk teori.