To menn pågrepet etter skudd i Tromsø

Politiet i Tromsø pågrep mandag morgen en 35-år gammel Tromsø-mann som er mistenkt for å ha skutt og skadet en 41-årig mann i Tromsdalen 2. juledag. En 30 år gammel mann er også pågrepet i saken mistenkt for medvirkning til drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen ble mandag morgen lokalisert i en hytte i Nordkjosbotn i Balsfjord, drøyt 70 kilometer fra Tromsø. Politiet fryktet at den antatt bevæpnede 35-åringen skulle være farlig, og satte 20 tjenestemenn inn i letingen etter mannen.

- Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiinspektør Annichen Rye-Holmboe ved Troms politidistrikt til NTB.

To skudd

Det var 2. juledag at en 41 år gammel mann ble skutt i armen og brystet med et finkalibret våpen. Før han ble operert ved Regionsykehuset i Tromsø, skal 41-åringen ha opplyst navnet på gjerningsmannen. Både offer og gjerningsmann tilhører et belastet narkotikamiljø i Tromsø.

Vitner

Ifølge politiet har flere vitner pekt ut den pågrepne 35-åringen som gjerningsmann.

- Vi føler oss ganske sikker på at vi har tatt rett person. Han er siktet for drapsforsøk, og vil sammen med den andre pågrepne antakelig bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag, sier politiinspektør Annichen Rye-Holmboe.

Bombe

Ifølge Bladet Tromsø er den nå pågrepne mannen kjent i Tromsø for å ha stått bak sprengningen av en dynamittladning ved Tromsø politihus for tre år siden. Eksplosjonen rystet hele sentrum og skapte frykt i nabolaget. Han har også vært innblandet i skyteepisoder tidligere.

NTB