To menn pågrepet etter Tolga-bortføring

To menn i 20-åra er pågrepet etter at en 20 år gammel mann ble bortført fra hjemmet sitt i Tolga kommune.

BORTFØRT: En 20 år gammel mann ble bortført natt til søndag. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet
BORTFØRT: En 20 år gammel mann ble bortført natt til søndag. Foto: Therese Doksheim Skaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ELVERUM/OSLO (Dagbladet): To menn i 20-åra er pågrepet og siktet etter at en 20 år gammel mann ble bortført fra sin bolig i Tolga kommune natt til søndag.

En av dem meldte seg for politiet via sin forsvarer tirsdag. Den andre ble pågrepet onsdag. Han skal etter planen avhøres i løpet av kvelden.

- Personen ble pågrepet for kort tid siden, og vil bli avhørt så fort som mulig, skriver politiet i en pressemelding.

Totalt er det nå to personer pågrepet i saken, etter at det tidligere onsdag ble kjent at en person hadde meldt seg for politiet tirsdag, og ble framstilt for varetektsfengsling onsdag. Han erkjenner straffskyld og har samtykket til fengsling.

- Det er gjennomført avhør og han forklarer seg om hendelsen sånn han har opplevd den, sier Ekeland.

Kan bli flere pågripelser

- Etterforskningen fortsetter med full styrke, og vi kan ikke utelukke flere mistenkte, og dermed heller ikke flere pågripelser, sier politiadvokat Vibeke Stolp Ekeland til Dagbladet onsdag ettermiddag.

Hun ønsker ikke å kommentere detaljer om hendelsesforløpet eller konkrete beslag politiet har gjort, men hun bekrefter at de gjør undersøkelser av en bil for å finne ut om den kan ha blitt brukt under bortføringen.

Politiet ønsker heller ikke å opplyse om hvor i landet de to ble pågrepet.

Løsnet skudd

Det var natt til søndag flere gjerningspersoner tok seg inn i et hus i Vingelen på Tolga og tok en 20-åring med seg. 20-åringens foreldre var også til stede under hendelsen. Søndag kveld dukket han opp på toget på Gardermoen.

Både politiet og familiens bistandsadvokat har tidligere bekreftet at det ble løsnet skudd under bortføringen. 20-åringen skal ha blitt truffet av ett av disse.

Han er ikke livstruende skadd, og har det etter forholdene greit, opplyste hans bistandsadvokat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer